Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po remącie brak przyspieszenia.
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 9:37, 10 Lut 2008    Temat postu: Po remącie brak przyspieszenia.

Witam. Mam pewien problem jawka niechce przyspieszac dopiero jak z górki wrzuce 2 i potem 3 to idzie jak marzenie. Problem tki w gaźniku. Zapłon 100% sprawny. Świece mi kopci na czarno i ma strasznego muła jak zmieniłem filtr powietrza na taki podzirawiony i nieszcelny to się znacznie poprawiło ale dalej jst chujowo. W jawce wymieniałem wszytskie łożyska wał cylinder tłok piersśćienie tracze sprz itd... Po zdjęciu filtra pow. na wysoki obrotach dobrze idzie al nadal niechce sie rozpędzać przylewa świece a jest już ustawiona najmniejsza dawka paliwa a jak ustawie jeszce mniejszą to zawór ciągle zamknięty. Pliss help. Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jawasaki
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2008
Posty: 728
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Skarżysko-Ostrowiec

PostWysłany: Nie 9:58, 10 Lut 2008    Temat postu:

Może jak zwykle Jawka musi pojeździć.
A tak w ogóle gratuluję remontu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 10:09, 10 Lut 2008    Temat postu:

Dzięki. O zapomniałem dopisać jak zakręce kranik to i sie unormuje poziom paliwa w gaźnik to kierownca z rąk ucieka i przyspieszenie ma zajebiaszcze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BLASTER
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Polski

PostWysłany: Nie 10:23, 10 Lut 2008    Temat postu:

masz za wysoki poziom w komorze pływakowej po prostu go zmiejsz odginając blaszke pływak-zaworek iglicowy lekko w dół i powinno grać Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Nie 12:13, 10 Lut 2008    Temat postu:

Może masz dziurawy pływak? Sprawdz pływak i odegnij blaszke w dól tak jak mówi BLASTER

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 12:29, 10 Lut 2008    Temat postu:

Te czynności robiłem wczoraj. Pływak nie dzwoni czyli nie diurawy odginając blaszkę w dół jawka chodzi 20 sec po czym gaśnie bo niedostaje paliwa.

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cieply-kc
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Maj 2007
Posty: 723
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 4/5

PostWysłany: Nie 13:00, 10 Lut 2008    Temat postu:

a morze zła swieca, jaka masz???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 13:11, 10 Lut 2008    Temat postu:

Kupiłem nowa 75 potem jeszce próbowałem na boshu i na championie z chodzącego motka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BLASTER
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Wrz 2007
Posty: 109
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Polski

PostWysłany: Nie 14:09, 10 Lut 2008    Temat postu:

proponuje wyczyścić gaźnik Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 14:38, 10 Lut 2008    Temat postu:

Gotowałem go w wodzie z proszkiem do prania oczywiscie nie było żądnej granulki nastepnie wyplukalem go dobrze i po wyschnieciu przedmuchalem kompresorem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Konek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 52 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń/okolice

PostWysłany: Nie 14:40, 10 Lut 2008    Temat postu:

A tak w ogóle, dotarłeś ją, bo jak nie to jest normalne, że na początku nie ma przyspieszenia. Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 15:57, 10 Lut 2008    Temat postu:

A weś przeczytaj temat od poczatku i sie zastanow co piszesz... Nawet na rownej powierzchni problem z wrzuceniem dwojki jest trzeba dlugo bujac. Nawet na dotarciu powino byc lepiej Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Konek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 52 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń/okolice

PostWysłany: Nie 16:03, 10 Lut 2008    Temat postu:

No to po prostu go zalewa przy dodawaniu gazu, zobacz na którym rowku masz przepustnicę i wyreguluj poprawnie gaźnik, link do tutoriala o regulacji masz tu:
http://www.jawa50.fora.pl/tutoriale,23/regulacja-i-czyszczenie-gaznika,2770.html
Pozdrawiam Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Nie 17:05, 10 Lut 2008    Temat postu:

może za duż ooleju lejesz do paliwa iglice daj na wyższy rowek

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Nie 17:13, 10 Lut 2008    Temat postu:

Olej 1:30 stihl a tą blaszkę w gaźniku to prawie połamałem od doginania i odginania. Małe poprwy były. Już sam niewiem co to. Możę coś z filtrem pow?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin