Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Wszystko o Ogarze 205!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bartezz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 825
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Czw 8:30, 30 Lip 2009    Temat postu:

A ja mam problem znowu jak go odpale to mi zalewa go pochodzi z 10 sek dodam gazu i gaśnie i jest zalany gaźnik czyściłem zapłon ustawiłem pływak mam dobry i to się dzieje na różnych świecach jakie wsadze może z masą jest coś nie tak ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ozi777
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 19:43, 30 Lip 2009    Temat postu:

Witam spowrotem...co do silnika nie mam narazie pytań bo robie mu generalke ale potrzebuje pomocy co do instalacji elektrycznej.Sprawdzam ją narazie na prostowniku 6V.Mam wszystko podłączone tak jak było standardowo a działa tylko klakson,gdy dołożę osobno zasilanie bezpośrednio do zarówki z przodu to świeci czyli nie jest spalona,a jednak nie świeci gdy podłączam zasilanie tam gdzie ma być.Chciałem poprowadzić od nowa całą elektrykę ale potrzebuję pomocy ze schematem,bo jak dotąd znalazłem taki najbliższy mojemu ale jednak jest nieco inny:





PROBLEM POLEGA NA TYM IŻ NIE MA TAM JEDYNIE PODŁĄCZONEGO SYGNAŁU DŹWIĘKOWEGO,WIEM,ŻE JEDEN MA BYĆ PODŁĄCZONY DO NIEBIESKIEGO KABLA ZASILAJĄCEGO OD CEWKI A DRUGI DO WŁĄCZNIKA I TAK MAM ALE ŚWIATŁA MI NIE DZIAŁAJA ANI TYŁ ANI PRZÓD A POZATYM MAM PYTANIE CO TO JEST TO MAŁE COŚ WYCHODZĄCE NA SCHEMACIE OD WYJŚCIA NR 3 CO ZNAJDUJE SIĘ NA CZARNYM KABLU BIEGNĄCYM DO ZMIENIANIA ŚWIATEŁ MIJANIA/DROGOWE???BO JA TEGO NIE MAM W OGARZE!?WIDZĘ,ŻE PODOBNE JEST JESZCZE W TYLNIEJ LAMPIE TYLKO WIĘKSZE?



I CZY ŚWIATŁA MOGĄ MI OD TEGO NIEDZIAŁAĆ,ŻE MOE BYĆ ZASMIEDZIAŁE POŁĄCZENIE Z MASĄ NA LAMPIE ALBO NA PRZEŁACZNIKU ŚWIATEŁ MIJANIA/DROGOWE?BO TYLKO TAM WYCHODZI MASA DO RAMY NIE?


NO CHYBA,ŻE GDZIEŚ JEST ZWARCIE ALBO PRZEŁĄCZNIK NA LAMPIE NIE ŁĄCZY???


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ozi777 dnia Czw 19:48, 30 Lip 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Śro 21:02, 05 Sie 2009    Temat postu:

o kur.a ludzie schemat instalacji z rometa Very Happy kurcze, przecież tam jest 7 kabli na krzyż, 5 minut myslenia i masz wszystko jasne, trzeba tylko logiczni myśleć i iść po kabelkach, często podłączonych na odwrót

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bartezz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 825
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Czw 5:55, 06 Sie 2009    Temat postu:

Zgadzam się z profi jakby to była elektryka simsona albo charta to już lekki problem ale ogar 205 to 5 min roboty i już jest wszystko dobrze no u mnie 10 bo jak żule kombinowały to rozwaliły i musiałem całą elektryke od początku robić.

No to teraz mój problem otóż ostatnio musiałem wymienić zębatkę zdawczą i musiałem zdejmować magneto iskrownik i zmieniacz biegów i jak już wszystko poskładałem to zaczął mi wychodzić ten wałek z wajchą od biegów od wibracji i jak jadę i chce wrzucić na luz to wajcha się tarza po ziemi i musze gasić rometa wsadzić to wajchę i pojade z 500 m i dalej to samo nie macie jakiegoś pomysłu na to??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Czw 6:43, 06 Sie 2009    Temat postu:

Bartezz, są na to sposoby, po pierwsze, musisz mieć tą kulkę w zmieniaczu, która trzyma dźwignię, po drugie na końcu tego wałka jest zawleczka, która trzyma go przez właśnie takim wypadaniem, u Ciebie zapewne jak w 90% innych rometów jej nie ma, sposób jest taki, ze na ten wałek zakładasz grubą podkładkę, dokręcasz pokrywę i już nie bedzie się wysuwał, sam już zrobiłem w ten sposób 5 alb 6 rometów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patryk18
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:02, 12 Sie 2009    Temat postu:

MAM problem z Ogarem 205 kolegi a więc problem jest następujący:
Pomogłem mu przy remoncie silnika wymienione były pierścienie łożyska simeringi tłok pierścienie cylinder prawie nowy.
Po złożeniu wszystkiego do kupy silnik ma problem z mocą bardzo słabo się zbiera jak sie wrzuci dwójkę to tragedia ledwo jedzie.
Zapłon patrzyłem kilka razy ustawiony jest idealnie.
W gaźniku przestawiałem iglice śrubę od dawki powietrza i nic to nie daje ma ktoś jakies pomysły bo ja nie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Pią 19:30, 14 Sie 2009    Temat postu:

Mam problem z moim ogarem. A mianowicie nie chce zapalić.jak juz zapalil to bylo takie cos: pyr pyr przygasł pyr pyr przygasł i tak pare razy az wkoncu calkiem zgasnal.. ;/ albo juz w ogole nie zapalal i prykal tylko przy kopaniu, i raz swieca była zalana a raz w ogole nie pykal i swieca była sucha i tak jakby paliwa nie dostawal ;/ Zapłon chyba dobry bo jak wlewałem paliwo pod świece to zapalał na chwile. ;/ Gaźnik wygotowałem w wodzie z octem i było to samo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pią 20:01, 14 Sie 2009    Temat postu:

Grzecho, klin CI się zerwa na magnecie, pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Pią 20:22, 14 Sie 2009    Temat postu:

nie zerwał się bo patrzyłem i siedzi. gorzej będzie jak serio się zerwie bo wał mam nowy i jakieś dziwne wycięcie było i nie chciał klinek wejść więc włożyłem troche a potem kombinerkami wcisnąłem tam i teraz nie idzie wyciągnąć Razz więc bedzie problem jak sie odpukać zerwie Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Pią 20:34, 14 Sie 2009    Temat postu:

czyli jeżeli patrzyłeś na wyprzedzenie zapłonu i było git, czyli nie klin, jeszcze zostaje pytanie jak z iskrą? jest stała taka sama, czy ucieka, czy jak to wygląda, załóż na początek inną świecę i zobacz jak bedzie sie zachowywał

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Pią 20:39, 14 Sie 2009    Temat postu:

próbowałem na 5 świecach w każdej jest 0,5mm przerwy i idealna biała/niebieska (zależy jaka świeca) iskra ze słyszalnym trzaskiem. kondensator jest nowy, przerywacz także, z przerwą 0,3mm, dysze zamieniłem miejscami bo myslalem ze moze sa na opak założone i nic się nie zmieniło, iskra napisałem wyżej a co do zapłonu to możliwe ze cos jest nie tak jeszcze się pobawie ale dopiero w poniedziałek bo teraz święto a potem niedziela i nie wypada robić ;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patryk18
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 6:01, 15 Sie 2009    Temat postu:

patryk18 napisał:
MAM problem z Ogarem 205 kolegi a więc problem jest następujący:
Pomogłem mu przy remoncie silnika wymienione były pierścienie łożyska simeringi tłok pierścienie cylinder prawie nowy.
Po złożeniu wszystkiego do kupy silnik ma problem z mocą bardzo słabo się zbiera jak sie wrzuci dwójkę to tragedia ledwo jedzie.
Zapłon patrzyłem kilka razy ustawiony jest idealnie.
W gaźniku przestawiałem iglice śrubę od dawki powietrza i nic to nie daje ma ktoś jakies pomysły bo ja nie.

Odświeżam Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 9:39, 15 Sie 2009    Temat postu:

co do świeżo złożonego ogara, wał kręci się lekko? zdarza się, ze przy składaniu rometa za mocno dobijesz wał na którąś stronę i ociera o karter, jeżeli na luzie chodzi ładnie to wykręć świecę wrzuć 2 lub 1 i zakręć tylnym kołem, czy lekko chodzi, jeżeli nie to szukaj usterki w źle złożonym silniku, jeżeli chodzi lekko to musi być wina przerwy na przerywaczu, na oko najlepiej, nie za mała, nie za duża, to samo na świecy, jeżeli to także nie pomoże, to zostaje założyć inny gaźnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Matrix966
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Augustowo/k.Barcina

PostWysłany: Sob 10:32, 15 Sie 2009    Temat postu:

Co mam robić jak jadę ogarem 205 to mi szarpie na jedynce jeszcze gorzej niż na dwujce . Co by mogło być przyczyną ? Zabrudzony gaźnik czy dysze ?
Pozdrawiam !


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Grzecho
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 97
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wisła

PostWysłany: Sob 11:46, 15 Sie 2009    Temat postu:

może łańcuch przeskakuje albo tryby w skrzyni wyrobione

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 5 z 14

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin