Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
świece dostają przebicia
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Czw 19:53, 14 Maj 2009    Temat postu: świece dostają przebicia

Witam i pomozcie!!!!!! nie wiem w czym kłopot ale moj ogarek szaleje mianowicie b.czesto swiece dostaja przebicia jakakolwiek zaloze.Silnik po remoncie nowe:cylinder,tłok,pierscienie,glowica,cewka na iskr.,cewka wysokiego 8v,przerywacz,kabel,fajka;no i czasem go zalewa i gasnie.Gaznik gotowalem w occie i chodzil b\u ale zrobilem 2 km i zgasl.Niemoglem go odpalic wogole,w domu sie okazalo ze swieca ma przebicie-7 nowka sztuka,co jest? RATUNKU!!!! Question Question

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek13pl
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Czw 20:24, 14 Maj 2009    Temat postu:

Wymien: kndensator,przewód W/N, i fajke.A platyny masz dobrze odizolowane??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Czw 20:56, 14 Maj 2009    Temat postu:

mi też a tak szlak trafiał a winny był za późny zapłon :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Pią 5:46, 15 Maj 2009    Temat postu:

no ok ele platynki nowe kable i fajka tez moze swieca za slaba lub ten zaplon trzeba przyspieszyc,bo z kopa nie zapali ino na pych,jakie swiece polecacie?-ja dalem iskra F75S,bosch jak do malucha i BRISCA-Czeska.aha odizolowane ebonitem grubym z radia ze scalaka. Gdyby byl zle odizolowany to wogole by nie palil a on zapala ale po 2km pali swiece tzn. dostaja przebicia i LIPA.Moze to wina zaplonu? sprawdze i dam odp ale tematu jeszcze nie zamykam bo problem jest!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Black Dog
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siemianowice Śl.

PostWysłany: Pią 11:59, 15 Maj 2009    Temat postu:

Zobacz czy jak zakładałeś cewkę na iskrownik to czy ona nie haczy o magneto.
Ja tak miałem i też nie chciał zapalić od kopa i świece dostawały przebicia, bo się cewka przetarła.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Pią 14:05, 15 Maj 2009    Temat postu:

Miałem podobny przypadek, poprostu chodzi o poziom paliwa. Zalewa Ci świece bo paliwo sie dostaje bo nie przepala i robi sie przebicie. Ustaw poziom paliwa i zakazdym razem odpal i poczekaj i zobacz stan świecy, powoli ustawisz i będzie ok. Pozdrawiam

Post został pochwalony 2 razy

Ostatnio zmieniony przez wojtek983265 dnia Pią 14:06, 15 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek13pl
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Pią 17:09, 15 Maj 2009    Temat postu:

Mi zdaje sie ze to jednak kondensator robi przebicie.U kumpla w ogarze było wczoraj to samo.Luknij dokładnie w kondenstaror lub zamontuj inny.Pozdrawim

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Pią 18:37, 15 Maj 2009    Temat postu:

Jak już kondensator zły, to wez przewód od kondensatora do zarówki, baterie do masy ( do silnika np ) i drugim końcem bateri tez do zarówki jeśli nie dostaniesz to mozesz kabelek tez zeby dostawało no i jak sie zarówka zapali to kondensator do wymiany Smile. Ale i tak dalej stawiam na gaźnik. Pozdrawiam. Very Happy

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wojtek983265 dnia Pią 18:56, 15 Maj 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Pią 18:57, 15 Maj 2009    Temat postu:

No sluchajcie ZROBILEM !!!!!-,co bylo? -metoda prob doszedlem ze to gaznik.Jak kolega Wojtek stwierdzil ze poziom paliwa-ustawilem blaszke i jak wyjme pływak to poziom jest jakis 1mm pod otworami ale to nie wszystko,podnioslem kolnierz na plywaku o ok.0.5 mm i chyba jest git bo sprawdzalem i nawet jezdzilem ale papu mi brakowalo i zaczela cudowac,wiec mysle ze bedzie, a z kopa pali za pierwszym razem,czasem za drugim,tak na 5 kopniec.Martwi mnie jeszcze jedna rzecz mianowicie silnik pracuje ale popewnym czasie gasnie i zapala dopiero na pych!-co to moze byc? i druga sprawa czasem jak chce przelac to nic sie nie dzieje dopiero jak poruszam kilka razy to przelewa?! osobiscie uważa,ze to cos z poziomem paliwa jeszcze??-jak myslicie???

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rInGo412 dnia Pią 19:10, 15 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Pią 19:16, 15 Maj 2009    Temat postu:

To chyba zapłon tu masz link http://www.jawa50.fora.pl/tutoriale,23/ustawienie-zaplonu-jak-to-sie-robi,2765.html. Ale najpierw przeczyść gaźnik dobrze bo dysze mogą byc np zapchane i poziom paliwa ustaw zeeby było elegansko Smile Dopiero potem jak dalej nie bedzie cacy to zapłon, i sprawdż kondensator !!! Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wojtek983265 dnia Pią 19:18, 15 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Pią 19:41, 15 Maj 2009    Temat postu:

No ok. jutro zerkne ale wszystko w gazniku nowe ino korpus stary(gotowany w wodzie z octem polecam-jak nowy teraz)a kondensatorow mam 5 nowych i to chyba nie on,jutro spr numer z ta bateria.Nie moge tego linka otworzyc wyskakuje mi:"404 not found" Question Question Question Crying or Very sad Iczy mozecie mi powiedziec jaki ma byc dokladny poziom paliwa w komorze plywakowej??

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rInGo412 dnia Pią 19:50, 15 Maj 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Pią 20:23, 15 Maj 2009    Temat postu:

No poziom to kazdy musi sobie sam znalezdz zalezy od gaźnika/dysz i od motoru ;] http://www.jawa50.fora.pl/tutoriale,23/ustawienie-zaplonu-jak-to-sie-robi,2765.html to link do zapłonu bo prawdopodobnie chodzi tu u Ciebie o zapłon.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Pią 20:54, 15 Maj 2009    Temat postu:

nonie wiem czy to zaplon bo ustawialem go juz setki razy ale jeszcze raz nie zaszkodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtek983265
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Biłgoraj

PostWysłany: Sob 11:17, 16 Maj 2009    Temat postu:

Próbuj az ustawisz, oczywiście według instrukcji. Za każdym razem gdy będziesz coś zmieniał, poatrz czy inne części przypadkiem nie są źle ustawione np świeca, czy gaźnik. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rInGo412
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: NAROL

PostWysłany: Sob 11:40, 16 Maj 2009    Temat postu:

ale mam nowe lozyska na wale i smar sie wypala,moze i to mnie gubi z tym przebiciem.NOteraz jezdzi ale czasem przerywa i jakos jedzie dalej-niemoge dojsc co go boli ale albo zaplon bo jak zimny to pali na dotyka jak cieply nie reaguje lub jeszcze gaznik.Aha ma taki moment,ze jak daje gazu to na poczatku powoli a potem normalnie wchodzi na obroty,gdyby go mulilo-iglica na drugim od gory Question Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez rInGo412 dnia Sob 11:44, 16 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin