Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Świeca ciągle sie psuje i jest czarna
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:27, 16 Lip 2008    Temat postu: Świeca ciągle sie psuje i jest czarna

Przepraszam jeśli ten temat na forum był poruszany ale nieumiałem znaleśc podobnego. Jestem nowy na tym forum i prosze o pomoc. A więc tak, kupuje ciągle nowe świece a one po kilku kilometrach kobią sie czarne i jawka niechce na nich jezdzic. wymieniłem symering na wale, zapłon ustawiłem co do dziesiątych milimetra, i itak świece robią się czarne. Niewiem co już robic. Jeszcze raz proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Śro 16:24, 16 Lip 2008    Temat postu:

Hmm , to słabo szukałeś Smile Czyli łapiesz tzw, antenę !
Winą jest za duża ilość oleju w paliwie .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:28, 16 Lip 2008    Temat postu:

Leje setke czerwonego mixolu na 5 litrów. To zadurzo?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Śro 16:31, 16 Lip 2008    Temat postu:

Z matmy jestem rzadki jak barszcz .. ale chyba 60 ml Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:10, 16 Lip 2008    Temat postu:

to powinno lac sie 60ml mixolu na 5 litrów paliwa? Tak?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Śro 17:11, 16 Lip 2008    Temat postu:

Damian napisał:
Leje setke czerwonego mixolu na 5 litrów. To zadurzo?


Nie to nie jest za dużo co prawda ja leje na 5l 75 mililitrów oleju ale czasem też lałem setkę i nic się nie działo Smile

Może iskrę masz za słaba przez co nie ma dobrego spalanie sprawdź czy nie ma przebicia na świecy Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 19:50, 16 Lip 2008    Temat postu:

No to jak rozumiec proporcję 1:50?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Konek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 377
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 52 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń/okolice

PostWysłany: Śro 20:56, 16 Lip 2008    Temat postu:

1 litr oleju na 50 litrów benzyny, czyli odpowiednio pół litra oleju na 25 litrów benzyny, 250ml na 12,5 l benzyny, i 100ml oleju na 5 litrów benzynki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PPSZ
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: ja mam to wiedzieć ????????

PostWysłany: Czw 13:51, 17 Lip 2008    Temat postu:

prawdopodobnie kondensator najlepsze lata ma za sobą spróbuj go wymienić.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:14, 18 Lip 2008    Temat postu:

Niestety nic niepomogło. Zrobiłem nową mieszankę, zmieniłem kondensator, a na nowej świecy teraz przerywa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią 16:53, 18 Lip 2008    Temat postu:

hmmmmmm a zapłon masz dobrze ustawiony ustaw zapłon lub gaźnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MICZMAN
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: orzesze

PostWysłany: Pią 19:46, 18 Lip 2008    Temat postu:

ja też taki coś miałem ..
wyreguluj sobie gaźnik bo zadużo paliwa dostaje i nie spala tego , świeca robi się czarna i ma przebicie ... daj blaszkę na dół i próbuj dalej a z tym olejem to na oko heh sie leje a nie z miarką to widać czy mało czy za dużo po kolorze spalin xD pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 23:06, 18 Lip 2008    Temat postu:

Jak dla mnie to raczej tylko gaźnik Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią 23:52, 18 Lip 2008    Temat postu:

jak mówiłem gaźnik albo zapłon wyregulój pozdro

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bazalt dnia Pią 23:52, 18 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
k2rol
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 19:08, 19 Lip 2008    Temat postu:

No i mam ten sam problem. Silnik po remoncie(nowe łożyska, simmery, czeski cylek po 2szlifie). Zapłon ustawiony idealnie chodzi super, tyle że na świecy pojeżdżę dzień i pada. Wykręcam i jest czarna. Wkręcam nową i motor chodzi super . Na 5 litrów PB95 wlałem 190ml mixolu . I tak sobie teraz myślę że to chyba to jest przyczyną bo motor nigdy mi nie palił świec.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin