Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
SPRZĘGŁO PROBLEM
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bodzio
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: tuszyn

PostWysłany: Wto 20:16, 15 Mar 2011    Temat postu: SPRZĘGŁO PROBLEM

Witam kolegów . zimą zrobiłem kapitalkę .
po remoncie pojeżdziłem ze 300 km.
mam dziwny problem ze sprzęgłem - co przejażdżka muszę dokręcać na obudowie silnika śrubę regulacyjną ponieważ jak się trochę pojeżdzi to traci sprzęgło i ciągnie.
zdaża mi się to za każdym razem jak wyjadę pojeżdzić . już prawie do końca wkręciłem tą śrubę na silniku. dzisiaj nie wytrzymałem i otworzyłem silnik i nic ciekawego nie zobaczyłem wszystko ok odwrociłem tarcze i nic to nie dało. już niewiem o co kaman.
tarcze i łańcuszek sprzęgłowy są nowe. prosze Kolegów o poradę .. Sad

Nie piszemy nazw tematów dużymi literami, popraw albo warn
~Profi


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Wto 20:39, 15 Mar 2011    Temat postu:

W jakim stanie są gwinty od regulacji napięcia popychaczy oraz końce popychaczy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ricco
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bieruń

PostWysłany: Wto 20:40, 15 Mar 2011    Temat postu:

a masz ta kulkę pomiędzy tym krótkim a długim popychaczem z sprzęgła ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Wto 21:18, 15 Mar 2011    Temat postu:

oprócz tego co wyżej sprawdź stan nitów na koszu sprzęgłowym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
domin123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chełm

PostWysłany: Śro 9:30, 16 Mar 2011    Temat postu:

A nie masz przypadkiem założonej zwykłej śrubki zamiast regulacyjnej? Ja tak miałem i mi wycierało tą śrubkę. Wtedy musiałem co raz ją dokręcić. Wymieniłem ją na utwardzaną i problem znikł.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kuman
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 9:59, 16 Mar 2011    Temat postu:

myśle że masz przekręcony gwint w miejscu wkręcania śruby regulacyjnej, jeśli tak to na to miejsce przyspawaj nakrętke (chyba 10 to jest) dzięki temu będziesz miał gwint , znajdź dłuższą śrubę regulacyjną i jak będziesz wkręcał to daj na tą śrube sprężyne (żeby ci się nie wykręcała) i wyreguluj sprzęgło i jazda Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jawkowicz223
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Śro 14:46, 16 Mar 2011    Temat postu:

Śróba regulacyjna ma kontre więc nie może sie odkręcać pewnie masz jakąś zwykła i ciągle sie wykręca , popychacz kręci sie w tę samą stronę co wykręcanie śruby więc stąd ten problem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gazlzawiacy
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 101
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:25, 16 Mar 2011    Temat postu:

Dobry olej wlałeś do skrzyni, bo jak za rzadki (np. samochodowy) to będzie ciągnąć?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Śro 19:52, 16 Mar 2011    Temat postu:

ja mam zwykła m6 wkręconą i mi się nie wykręca tak jak pisali wyżej sprawdź gwint :d i załóż tą śrubkę kontrującą

pozdro:D

ps:widzę że profi zrobił czystkę na forum Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Śro 22:13, 16 Mar 2011    Temat postu:

gazlzawiacy napisał:
Dobry olej wlałeś do skrzyni, bo jak za rzadki (np. samochodowy) to będzie ciągnąć?

od oleju samochodowego może się ślizgać a nie ciągnąc Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maciek2777
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:57, 17 Mar 2011    Temat postu:

A ja ostatnio wlałem jakiś olej od ciągnika i mi ciągnie dalej tak samo...
Jest jakaś różnica w zużyciu sprzęgła w zależności od gęstości oleju?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Manioko15
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Polanka Wielka k. Oświęcimia

PostWysłany: Czw 17:29, 17 Mar 2011    Temat postu:

Tak, jak masz rzadki olej to nie chwyta się tak tarcz sprzęgłowych.

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bodzio
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: tuszyn

PostWysłany: Pią 15:24, 18 Mar 2011    Temat postu:

witam kolegów . a więc tak olej mam nowy jakiś hipol do motorowerów, w obudowie jest gwint, śruba jest ok , nakrętka kontrująca ok,kulka między swiożniami znajduje sie a jakże, tarcze sprzęgłowe są nowe , kosz spezęgłowy dobrze przykręcony i zablokowany, tylko bolce na koszu są lekko lużne - czy to by było to ? niewydaje mi się. Jeszcze przy tym że ciągnie po każdej regulacji występują następujące problemy których wcześniej nie opisałem. przy odpalaniu mimo to że jest na luzie czasami odjeżdża jak by był ma biegu , i potem znowu normalnie kopie aż za jakmś tam razem znowu odjeżdża ??? i jeszcze jak ruszam to odjeżdza skokami szarpiąc . ruszanie nie jest płynne.- (łańcuch nie przeskakuje jest ok) i oco kaman czy przy remoncie zimą coś żle złożyłem ???? odpowiedzcie na to pytanie jeżeli sie na nie da odpowiedzieć - bo ja już nie potrafię.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Pią 18:41, 18 Mar 2011    Temat postu:

te trzy bolce, tak to jest to, kosz sprzęgłowy do wymiany albo na prasę hydrauliczną.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bodzio
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 57
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: tuszyn

PostWysłany: Sob 9:07, 19 Mar 2011    Temat postu:

tam z kosza sprzęgłowego wystaje 5 bolcow i one mają luz. A jak by je od zachrystji młotkiem i punktakiem potraktowac. Dało by to cos? Czy trzeba nabywac nowy ???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin