Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Silnik lapie ale nie chce odpalic
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Czw 17:04, 28 Cze 2007    Temat postu: Silnik lapie ale nie chce odpalic

Mam problem z silnikiem jawy 50 ... silnik lapie tzn. zaczyna "pyrtac" ale nie moze sie uruchomic ... tylko jak na pych go biore to slychac ze lapie pusci troche spalic ale chwycic prawidlowo nie chce ... tzn. nie moge go odpalic i do konca nie wiem co jest tego przyczyna ... wiem , ze gaz mi sie chaczy , wymienilem gaznik , dysze przecyzscilem , filtr stozkowy mam , nie wiem czy mam zbyt ubogo czy zbyt bogata mieszanke :/ Swiece tez wymienilem ... jak narazie nie mam pomyslu... ale moze wy pomozecie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Czw 17:48, 28 Cze 2007    Temat postu:

Jak wygląda świeca po wykręceniu? Możesz spróbować nalać benzyny prosto do cylindra i kopać. Jak zapali to wiadomo, ze coś z dopływem paliwa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Czw 19:03, 28 Cze 2007    Temat postu:

moim zdaniem gaznik(dysze) luc caly do czyszczenia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ziggas666
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 1189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Piekło

PostWysłany: Czw 19:43, 28 Cze 2007    Temat postu:

Może tłumik zapchany i spaliny nie mogą wychodzić?? ja tak miałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Czw 20:04, 28 Cze 2007    Temat postu:

dzisiaj odpalaliśmy ogara kumpla, coś nie chciał palić... zalałem go paliwem ze stzrykawki w cylinder zapalił i zaciągnął trochę paliwa. Pochodził chwilę i zdechł. Przeczyściłem kranik (syf jak nie wiem co) i zrobiłem dziurę w korku (bo nie było Smile). Przeczyściłem dysze i poszło lux. Zalałem go pompką normalnie złapał za drugim razem. A i tumik też przeczyściliśmy bo się nie chciał od ruszenia manetką na obroty od razu w bić. Syfu z pół kilo się wysypało, drugie tyle wypaliło w tłumiku Very Happy Działa jak złoto

tak więc popróbuj z układem paliwowym przeczyść i spróbuj zapalić bez tumika. :>


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir_headly
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 1096
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Okolice Tomaszowa Lubelskiego

PostWysłany: Czw 20:37, 28 Cze 2007    Temat postu:

A może kompresja ci jakos ucieka?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Czw 21:06, 28 Cze 2007    Temat postu:

Swieca na poczatku zalana jak wymienilem na nowa to w miare sucha .. napewno nic z tlumikiem bo odkrecilem go razem z kolankiem ... gaz mi sie troche chaczy to moze byc wina tego ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarowiec 200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Maj 2007
Posty: 53
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:44, 28 Cze 2007    Temat postu:

a może po prostu masz ustawiony złe wyprzedzenie zapłonu? sprawdź to, ja miałem podobnie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Pią 7:21, 29 Cze 2007    Temat postu:

Zaplonu sam sobie nie ustawie :/ nie umiem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Pią 9:01, 29 Cze 2007    Temat postu:

ale bardzo łatwo się tego można nauczyć... ja też tego nie umiałem i techniką prób i błędów się nauczyłem. Teraz ustawiam zapłon w ok 5/10 min (choć raz mi się zdarzyło że ustawiłem go w 4 min Very Happy)

Poszukaj sobie tematów na forum, jak ustawia się zapłon i popróbuj. Chyba ż4e masz kogoś, kto ci to sprawdzi Smile

pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Pią 20:58, 29 Cze 2007    Temat postu:

U mnie na wiosce juz nie ma nawet mechanika ktory to naprawia a niby miasto z 24tys mieszkancow

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pią 21:39, 29 Cze 2007    Temat postu:

Jak masz suwmiarkę i szczelinomierz, albo na upartego samą suwmiarkę to ustawisz zapłon samemu. Trochę cierpliwości i dasz radę. Na Forum masz opisane co i jak.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 6:30, 30 Cze 2007    Temat postu:

Bede probowal

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 15:16, 02 Lip 2007    Temat postu:

a moze poprostu masz zle ustawiony gaznik i ci przelewa. niby zapala a potem zalewa swiece. zobacz czy masz dobra kompresie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Czw 22:29, 05 Lip 2007    Temat postu:

To byl zaplon Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin