Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem po remoncie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Woitus
Nowy
Nowy



Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 7:53, 08 Lut 2009    Temat postu: Problem po remoncie

witam. mam taki problem ze po remoncie (łozyska, regen wału, szlif cylka) jawke ciezko odpalic, a jak juz odpali to poczhodzi max 10 sek. Dodam ze wyczyscilem gaznik zaplon ustawiony a swieca nowa. Przed remontem tez tak mialem tylko jakos sie dalo jeszcze jezdzic. Juz naprawde nie wiem o co moze chodzic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Nie 8:30, 08 Lut 2009    Temat postu:

Jeśli chodzi ci o to że ciężko starter chodzi to jest dobrze bo to znaczy że masz dobrą kompresję a jeśli chodzi ci że ciężko zapala to jest wina źle ustawionego zapłonu musi być 1.8mm przed górnym położeniem tłoka i 0.4mm powinny się rozwierać platynki w górnym położeniu tłoka a jeśli chodzi o to że ci po 10 sek gaśnie to może być wina zbył małej ilości podawanej paliwa zwiększ poziom w komorze pływakowej i ustaw iglice na drugim rowku od góry albo masz zatkany filtr paliwa Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 10:01, 08 Lut 2009    Temat postu:

Tak rzeczywiscie jezeli jawka ma klopoty z odpalaniem jest to wina zaplonu, w tym wypadku nastepuje on za wczesnie, czyli iskrownikiem w prawo. Jezeli obroty stopniowo wzrastaja az do zgasu jest to takze wina za niskiego poziomu paliwa w komorze plywakowej. Iglice ustwaia sie pod silnik i swiece. Inne przyczyny to chodzby nieszczelnosci. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zgredzik11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Czerwin (nie daleko Ostrłęki)

PostWysłany: Nie 19:04, 08 Lut 2009    Temat postu:

Hej, a to jeszcze zależy jako masz tą nową świece!!! Jak jakas podróba z toniego sklepu ze skuterami to sie nie dziwie... kup se oryginalną Brisk to ci wtedy bedzie lepiej chodzić!!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 20:57, 08 Lut 2009    Temat postu:

Jakaby ta swieca niebyla, czy to Brisk czy chinski bubel powinien odplaic bez problemu. Roznica powinna polegac w pracy silnika. Wyjatkiem jest swieca NGK, ktora zazwyczaj nieprzepala oleju i sie zalewa. Ale i tak odpala bez wiekszego problemu. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Woitus
Nowy
Nowy



Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:05, 09 Lut 2009    Temat postu:

kombinowalem troche i nic nie pomaga. Jeszcze jutro sprobuje. btw. to świeca jest iskra f80

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 20:09, 09 Lut 2009    Temat postu:

KOmbinuj, kombinuj i radze nie pisac takich postow.... Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:49, 09 Lut 2009    Temat postu:

Spraw czy masz niezatkaną rurkę od tłumnika szmerów ssania powietrza to jest ta rureczka od filtra powietrza mi kiedyś jakiś za przeproszeniem guwniarz przytkał mi koło szkoly i i nie wpadłem na pomysł aby to przeczyścić i się jechać nie dało odpaliła ale zaraz gasła poprostu go zalewało tak moto odpalam w zimie bardzo szybko łapie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin