Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
po przykreceniu iskrownika nie ma iskry
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adi
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 68
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: laskowice koło kluczborka

PostWysłany: Pon 19:42, 15 Lis 2010    Temat postu:

a cewka nie trze się o magneto

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pon 19:51, 15 Lis 2010    Temat postu:

Weź jakiś akumulator (najlepiej o małej pojemności) i z tej śrubki koło platynek odłącz kondensator i cewkę NN, a podłącz kabelkiem '+' od akumulatora. Przykręć iskrownik tak jak on powinien być przykręcony i '-' z akumulatora podłącz do jakiejś starej cewki świetlnej, lub zapłonowej. Kabelek od akumulatora przykręć do dziurki na śrubę w cewce, a kabelek, który idzie od cewki połącz z masą. Wykręć teraz świecę i sprawdź, czy jest iskra i czy jest ona w dobrym momencie. Wykluczysz tym kondensator oraz cewkę NN. Tylko abyś nie trzymał takiego układy za długo pod napięciem, bo cewka będzie się nadmiernie grzała. Jeszcze zobacz, czy koło nie lata na boki, może jest krzywe..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
okrut93
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wola

PostWysłany: Wto 9:30, 16 Lis 2010    Temat postu:

I jest tak zmienilęm cewke ta pod bakiem kabel w/n i fajke i dalej to samo . Rozebrałęm iskrowik w doobny mak i wyczysciłęm i dajel nic .A wiec podpiąłem z cewki pod bakiem jednym kablem do iskrownika i iskra sie pojawiła ale rez nie zawsze i moto nie chciałdajej odpalic .A wiec podpiolęm cewke od swiatełi odpaliłza 2 kompe .Dlaczego ???Czyżby cewka n/n dawala za mało pradu .Prosze o odpowiedzi

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez okrut93 dnia Pon 7:39, 22 Lis 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin