Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawka na trójce nie ma siły! Pomocy.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Czw 20:03, 11 Lis 2010    Temat postu: Jawka na trójce nie ma siły! Pomocy.

Witam otóż mam problem. Jawka idzie mi ładnie na 1 na 2 jak burza ale na 3 już jak wrzuce to cały czas mam niskie obroty jakby nie miała siły jade góra 25km/h i więcej nie daje rady. A na 2 jak docisne to 40 leci. Co moze być przyczyną ? bo już nie kapuje.
HELP!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mięta
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 218
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 20:12, 11 Lis 2010    Temat postu:

pewnie masz na odwrót zębatki w skrzyni...
Na sprzęgłowym ma być ta większa a na pośrednim ta mniejsza

a jaką masz zębatkę zdawczą?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Czw 20:23, 11 Lis 2010    Temat postu:

13z ale silnik jest nominał nigdy nie rozpoławiany ona stała 20 lat więc może sie jeszcze nie rozruszała? Nie wiem bo w fabryce to raczej nie spieprzyli.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mięta
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Maj 2010
Posty: 218
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:04, 11 Lis 2010    Temat postu:

No jak nie rozpoławiany to raczej nie w skrzyni problem.

A jak dociągniesz na maxa na 2 i wrzucisz 3 to też zwalnia?
Nie wiem pojęcia czemu nie ciągnie...
A świeca dobrze jest wypalona?
Może zmień na z12 jak masz możliwość tak ma jawa w oryginale.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fso777
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Pią 9:00, 12 Lis 2010    Temat postu:

Mozliwe ze problem tkwi w paliwie nie dolatuje za duzo i gasnie jak chcesz mu przycisnąć, moze masz zle ustawiony zaplon i gaznik, POZDRO

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Pią 9:18, 12 Lis 2010    Temat postu:

Gaźnik i zapłon są ok. Z 'Wujkiem' (z forum) zrobiliśmy. chodzi ładnie ale może tłok puchnie. Może to dysze bo mam inne mniejsze założone.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fso777
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Pią 9:27, 12 Lis 2010    Temat postu:

a silnik Ci sie grzeje ze nie mozesz dotknąc go ? jezeli tak to napewno tłok ,to nie jezdzij bo cylinder caly porysujesz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wastek
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:19, 13 Lis 2010    Temat postu:

Tez to miałem i wymiana tłoka pomogła (miałem orginalny tłok ;d)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gienek1
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: gdańsk

PostWysłany: Nie 10:49, 14 Lis 2010    Temat postu:

wyczyśc dobrze gażnik wydmuchaj kompresorem ustaw zapłon i filtr powietrza wyczyśc i jeszcze wydech powinno pomuc

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez gienek1 dnia Nie 10:50, 14 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
yookez
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kąty walichnowskie

PostWysłany: Nie 13:49, 14 Lis 2010    Temat postu:

skoro jawka stała 20lat nie ruszana i ty ją od razu PIZ** to się nie dziw ze na trójce słabnie moim zdaniem masz zjeba** pierścienie a nie tłok skoro ci na 1 i 2 ciągnie to tłok tak się szybko nie zagrzeje pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fso777
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Nie 15:51, 14 Lis 2010    Temat postu:

No tez prawda , za niedługo zima zrób remont silnika

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez fso777 dnia Nie 15:53, 14 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin