Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar gaśnie i nie odpala jak ciepły...
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Pon 12:50, 12 Wrz 2011    Temat postu: Ogar gaśnie i nie odpala jak ciepły...

Witam, jestem nowym forumowiczem, szukałem, i nie znalazłem... Od początku, od kilku lat posiadam Ogara po ojcu, jeździłem mało, częste awarie czyniły swoje ; / Teraz ją naprawiłem, lecz mam problem, mianowicie ciężko odpala, a gdy jadę na niej około 500m, zgasze, to już nie odpali, aż ochłodnie. Prosze o pomoc, i pozdrawiam ; )

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Pon 13:01, 12 Wrz 2011    Temat postu:

Być może kondensator się nagrzewa. Spróbuj na innym.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Pon 13:08, 12 Wrz 2011    Temat postu:

Może to też być wina świecy. Jaką masz świecę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Pon 13:24, 12 Wrz 2011    Temat postu:

Swiece zaraz zobacze, ale strasznei sie grzeje przy jezdzie ; /

Świeca NGK B7HS Japan


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kalkus dnia Pon 13:51, 12 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 16:42, 12 Wrz 2011    Temat postu:

Moze to byc wina cieploty swiecy,jesli masz jak sprawdzic na innej swiecy to sproboj

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Pon 17:09, 12 Wrz 2011    Temat postu:

Wymienilem, podobny efekt, troche lepiej moze, ale nadal musze odkrecic swiece, ochlodzic ja zeby znowu odpalil. Moze cos z cewka ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kolak11
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 191
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 17:11, 12 Wrz 2011    Temat postu:

nie wina swiecy sprob z swieca o innej cieplocie a czeste odkrecanie swieci moze doprowadzic do starcia gwintu wiec uwazaj

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Pon 17:35, 12 Wrz 2011    Temat postu:

a jaka świece polecasz?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Wto 12:16, 13 Wrz 2011    Temat postu:

stop!
świecę może masz dobrą, poszukaj w internecie na jaką się zamienia ta Twoja, jeśli zamiennikiem jest np. iskra f70/75 to jest ok. Nie napisałeś co sprawdziłeś, a jest tego trochę...
Wszelkie odległości (musisz mieć szczelinomierz), na świecy, ustawienie zapłonu (szczelina na platynkach i wyprzedzenie), nie opisałeś jak wygląda świeca po wyciągnięciu, jak zachowuje się silnik jak odpali. Do gaźnika też trzeba by zajrzeć a najlepiej wyczyścić, ja obstawiam na początek zacięty zaworek iglicowy, zalewa Ci świecę i dlatego nie pali, druga sprawa o może być padnięty uszczelniacz na wale i zarzucanie oleju na świece (albo za dużo oleju w paliwie).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Wto 13:10, 13 Wrz 2011    Temat postu:

Świeca normalna, sucha, w miare czysta. Silnik odpala normalnie, lecz zgasnie, po czym ponownie odpalic musze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Wto 18:19, 13 Wrz 2011    Temat postu:

Piszesz że remontowałeś ogara , co w nim robiłeś ? Może wymieniałeś tłok , pierścienie albo szlifowałeś lub kupowałeś nowy cylinder ? Jeśli tak no to normalne bo silnik jest na dotarciu i się wtedy mocniej grzeje , nie trzyma obrotów itp .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Wto 22:43, 13 Wrz 2011    Temat postu:

damianos200 napisał:
Piszesz że remontowałeś ogara , co w nim robiłeś ? Może wymieniałeś tłok , pierścienie albo szlifowałeś lub kupowałeś nowy cylinder ? Jeśli tak no to normalne bo silnik jest na dotarciu i się wtedy mocniej grzeje , nie trzyma obrotów itp .


nie, to nie jest normalne, wiele razy o tym pisałem, jeśli silnik wyraźnie nie ma mocy, nie trzyma obrotów i znacznie mocniej się grzeje to znaczy ze został niefachowo naprawiony

co do tematu, jeśli nie chcesz szukać i sprawdzać to weź świece taka jaka jest w instrukcji obsługi lub wszelką inna zamienną do niej, jak wskazałem może to być na przykład iskra f70/75, wyczyść gaźnik i sprawdź zapłon


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kalkus
Nowy
Nowy



Dołączył: 08 Wrz 2011
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Staniszcz Małe/ Opole

PostWysłany: Śro 7:05, 14 Wrz 2011    Temat postu:

silnika nie tykałem przy remoncie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kemot176
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Koniecpol

PostWysłany: Śro 15:03, 14 Wrz 2011    Temat postu:

Na jaki kolor wypala świecę ?? Sprawdź na Iskrze F80 / F75

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
damianos200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 248
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chorzele ( mazowieckie )

PostWysłany: Śro 18:52, 14 Wrz 2011    Temat postu:

moskit122 - moim zdaniem to ma znaczenie i jest to normalne gdy wymienimy tłok , pierścienie czy cylinder to silnik mocniej się grzeje i nikt mi nie wmówi że tak nie jest bo przecież to wszystko musi się ułożyć czyli dotrzeć no i druga sprawa części kiepskiej jakości które produkują teraz do jawki też mogą wywoływać takie objawy . . .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin