Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar 200 - po 3-6 sekundach zawsze gaśnie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Sob 21:14, 28 Lis 2009    Temat postu: Ogar 200 - po 3-6 sekundach zawsze gaśnie

Witam. Mam problem jak w temacie.
Dzisiaj pojeździłem moim ogarem i po 10 minutach nie przerwanej jazdy "zdechł" i nie chciał odpalić po desperackich próbach (świeca cała mokra.)
Gaźnik jest drożny (sprawdzałem), zapłon ustawiony- iskra jest ale słaba, żółto niebieska (sprawdzane były 2 sztuki 75 i 95).
Dodam , że wymieniałem kabel (z fajką) wysokiego napięcia.
Więc gdzie przyczyna?
Proszę o pomoc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Nie 8:48, 29 Lis 2009    Temat postu:

jak słaba iskra i jak gaśnie to mogą być zjechane lub źle ustawione platynki lub kondestator do wymiany sprawdź to:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Nie 13:09, 29 Lis 2009    Temat postu:

możliwe, że szwankuje cewka wysokiego napięcia? przerwa na przerywaczu to 0,4

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Nie 13:38, 29 Lis 2009    Temat postu:

Tak. 0.4mm. Powodem może być cewka WN albo kondensator.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez przemo dnia Nie 13:51, 29 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Nie 14:09, 29 Lis 2009    Temat postu:

jak masz cewke wn polską to przy tych śrubkach mogłeś ułamać troche plastiku i wilgoć się przedostaje do środka i sie dzieją gupoty ( miałem tak)

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Pią 13:06, 30 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Nie 15:50, 29 Lis 2009    Temat postu:

cewkę (tą w iskrowniku) mam zaizolowaną taśmą izolacyjną .Nie wiem jakiej produkcji, czy polskiej czy czechosłowackiej. Da się to jakoś sprawdzić?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Nie 17:45, 29 Lis 2009    Temat postu:

a czemu masz ją zaizolowaną? przerwał sie drucik? byc może ta cewka jest u kresu swojego żywota i prosi o wymianę, bo żółta iskra wskazuje na niskie napięcie, lub tez kondensator masz padnięty, sprawdź najlepiej w ciemnym pomieszczeniu czy ci platynki iskrza, jeżeli iskrzą kondensator, jeżeli nie to cewka, ale i tak dla pewności bym cewkę zmienił.pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kornel9797
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 927
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wyżnica/Kraśnik

PostWysłany: Pon 15:02, 30 Lis 2009    Temat postu:

Wymieć cewkę i kondensator, zajrzyj do plantyków.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pon 18:38, 30 Lis 2009    Temat postu:

zaizolowałem tą cewkę , ponieważ miało to na celu zmniejszyć ryzyko przetarcia uzwojenia itp. Możliwe , ze przez to zbiera się tam wilgoć i dzieją sie takie cyrki. NA weekend zerkne i zdam relacje .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patryk2431
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Mokrsko

PostWysłany: Czw 18:44, 03 Gru 2009    Temat postu:

Może być też tak że jak masz mokrą świecę to go zalewa i nie daje iskry świeca.... W takim przypadku trzeba by było zegiąć w dół blaszkę w komorze pływakowej ale tak troszeczke... w celu obniżenia paliwa... ;]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Czw 20:28, 03 Gru 2009    Temat postu:

najciekawsze jest to , że pośmigam ok 10 minut i po tych 10 minutach zaczyna co chwilę gasnąć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
liliput
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: NKE

PostWysłany: Pią 14:18, 04 Gru 2009    Temat postu:

świecę wymień

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szymq3
Nowy
Nowy



Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 13:58, 06 Gru 2009    Temat postu:

zmniejsz na iglicy dopływ paliwa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
johny010
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 18
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Pią 17:47, 11 Gru 2009    Temat postu:

Witam. Problem jest nadal. Dodam, że na ciepłym silniku odpaleniue graniczy z cudem. Iglica jest ustawiona dobrze

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez johny010 dnia Pią 17:47, 11 Gru 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
liliput
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 71
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: NKE

PostWysłany: Pią 19:26, 11 Gru 2009    Temat postu:

kondensator wymieniłeś ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin