Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nie odpala gdy ciepła
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Śro 11:49, 20 Maj 2009    Temat postu: Nie odpala gdy ciepła

Witam!
Miałem tak od zawsze...Jak zimny silnik pali z pierwszego kopa,jak ciepła to nie odpali od kopa za cholere,ale wystarczy delikatnie pchnąć i grzeje...Tata powiedział,że w Jawkach tak zawsze było dlatego dałem sobie spokój...Więc powiedzcie mi jak to jest naprawdę?
Z góry dzięki za wypowiedzi,
Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Śro 12:11, 20 Maj 2009    Temat postu:

według mnie nie masz idealnie zapłonu ustawionego ponieważ dobra jawka na ciepły silnik powinna zapalić za 2 lub 3 kopnięciem weź trochę opóźnij zapłon Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:12, 20 Maj 2009    Temat postu:

Powiedzialbym ze tlok ci puchnie ale... mam to samo.

Zimna... pali od kopa jezdzi sie super, ma moc, czuc silnik, grzeje sie normalnie i wszystko Ok... Ale gdy zgasze np na 10 minut to ni ch*uja nieraz za 15 kopem nie zapali (przynajmniej mialem tak przed zima, ostatnio nie jezdzilem)
A na pycha leci ladnie... Wiec nie wiem moze jak teraz po zimie wszystko zrobie na nowo to sie polepszy... A tlok napewno nie puchnie bo ma moc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Śro 12:18, 20 Maj 2009    Temat postu:

A może być wina świecy?Używam NGK,wcześniej nie narzekałem,ale...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bobinczi
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Osiny( Lubelskie )

PostWysłany: Śro 13:16, 20 Maj 2009    Temat postu:

A ja wam powiem że jawki tak maja na zimno za 1 a na ciplym z popychy więc nie ma co kombinowac

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bobinczi dnia Śro 13:18, 20 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Śro 13:17, 20 Maj 2009    Temat postu:

bobinczi mi tata tak samo mówił xD

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bobinczi
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 28
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Osiny( Lubelskie )

PostWysłany: Śro 13:19, 20 Maj 2009    Temat postu:

No to wiec tak jest

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:25, 20 Maj 2009    Temat postu:

Niestety prawda jest bolesna xD Ale ja bym porpobowal cos z zaplonem... lekko przestawic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Śro 13:27, 20 Maj 2009    Temat postu:

Nie,wole nie ryzykować bo całkiem się spieprzy,nie raz już tak próbowałem przedobrzyć i wogóle przestawała jeździć,moja dziewczynka jest bardzo delikatna :p (Jawka)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:44, 20 Maj 2009    Temat postu:

Lol zaznaczasz markerem na iskrowniku i karterze jak masz teraz i lekko przekrecasz w lewo i w prawo Very Happy Jak sie skopie wracasz do poprzednich ustawien

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
futrzaczek2
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Piotrków Trybunalski

PostWysłany: Śro 14:01, 20 Maj 2009    Temat postu:

Ciekawe, iście ciekawe jest to, co tu wypisujecie.
Bez problemu mogę wyłączyć gorący silnik i natychmiast odpalić go jednym kopnięciem.
Także po kilkuminutowej przerwie nie ma z tym problemów.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Śro 14:05, 20 Maj 2009    Temat postu:

Futrzaczek to się ciesz...Paru moich kolegów też ma jawkę i też na rozgrzanym silniku nie mogą odpalić,może zależy od czegoś w silniku?Mi to osobiście nie przeszkadza,ale po prostu chciałem się zapytać Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vince
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Maj 2009
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Bro.

PostWysłany: Śro 14:13, 20 Maj 2009    Temat postu:

Np. ja też jak zimna odpala od razu za 1 kopem a ciepła to gdzieś za 10;pp
Ale właśnie ja niedawno wymieniałem iskrownik i włożyłem go byle jak i to pewnie jest tego przyczyna:))
Dodam jeszcze że gdy już odpali to dusi się na obrotach.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
galakty
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 682
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:00, 20 Maj 2009    Temat postu:

Moj jest dobrze ustawiony... Ustawial go doswiadczony mechanik wiec nie wiem czego jest przyczyna... Moze ten typ tak ma.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Śro 17:02, 20 Maj 2009    Temat postu:

Ja też tak mam Razz Niekiedy tylko mi z kopa ciepła odpali, ale tak to za chiny nie pójdzie Very Happy Taki już urok jawki i mi to nie przeszkadza Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin