Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
niechce zapalić wiem że odkop

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Sob 19:13, 04 Kwi 2009    Temat postu: niechce zapalić wiem że odkop

jawa mustang iskra jest paliwo leci świeca sucha ale niechce zapalić i bierze mnie h** już co może z tym być

EDITT wiem ze to odkop i grazi warnem ale odkopuje dlatego że wiem co było z motorkiem i może komuś sie przydać a mianowicie:
-Gaźnik czechy chyba wymyślili wymienialne gniazda dysz, z tego powodu że od jakiegoś czasu za daleko mi się dysza wkręcała ( gwint dobry dysza tesz) i albo niemiał paliwa albo go zalewało, gaźnik też nietrzymał paliwa wytmieniłem gaźnik i moto jeździ ma moc prędkość tylko tankować i jeździć
wszystkim dziękuje za propozycje usterki


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Wto 11:46, 04 Paź 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek15
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 366
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 19:29, 04 Kwi 2009    Temat postu:

jak mówisz paliwo leci a świeca sucha to znaczy że paliwo jednak nie dochodzi przeczyść cały układ paliwowy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
juskief
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Sty 2009
Posty: 426
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Świdnik k. Lublina

PostWysłany: Sob 19:40, 04 Kwi 2009    Temat postu:

Najprawdopodobniej masz zatkane dysze i widzisz że leci przez węzyk.Bo jeżeli świeca sucha to musi być to.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
redzior
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jędrzejów

PostWysłany: Sob 20:33, 04 Kwi 2009    Temat postu:

Ja mam ten sam problem po dzisiejszej naprawie slizgjaacego sie walu o zebatke od sprzegla

A mianowicie dzisiaj po tej naprawie probowalem odpalic swoja jaweczke i sa male problemy z tym poniewaz paliwko w baku jest przez wezyk sobie plynie dysze wyczyszczone przelawalem go nawet bo az z gaznika kapalo i kopalem zeby odpalic i nic . Kiedy odkrecilem swiece byla suchutka jak nowa . Wlalem troszeczke paliwa do cylindra bezposrednio nie odpalala ale bylo spalanie bo wychodzil dymek rura . Co moze byc ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Sob 23:01, 04 Kwi 2009    Temat postu:

Radziłbym wyczyścić i wyregulować gaźnik.
no i ustawić zapłon.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
redzior
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jędrzejów

PostWysłany: Nie 11:12, 05 Kwi 2009    Temat postu:

A jak go mozna bardziej wyczyscic niz przeczyscic dysze ? A zaplon to juz inna bajka bo iskra jest ale tak jak by paliwo nie dochodzilo do cylindra gdzies jak by w gazniku blokowalo tylko ze gaznik jest wyczyszczony w miare

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 19:46, 05 Kwi 2009    Temat postu:

redzior napisał:
A jak go mozna bardziej wyczyscic niz przeczyscic dysze ? A zaplon to juz inna bajka bo iskra jest ale tak jak by paliwo nie dochodzilo do cylindra gdzies jak by w gazniku blokowalo tylko ze gaznik jest wyczyszczony w miare


Wyczysc porzadnie gaznik, mozesz sie pobawic takze z zaplpnem. Co do drugiego problemu to dokrec przadnie cylinder, posprawdzaj nieszczelnosci i simmeringi! Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Pon 8:25, 13 Kwi 2009    Temat postu:

zapalił ale gdy jechałem limka mi wlazła pod koło zachamowało sie moto i zgasł i już nie zapalił, może to jest wina pierścieni , możliwe że popękały przy zakładaniu cylka??

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Wto 11:41, 04 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 9:08, 13 Kwi 2009    Temat postu:

A jak jezdzil? Opisz dokladnie problem i bardzie po polsku. Co do pierscieni, jezeli byly nowe trzebaby byc kaleka, aby popekaly. Jezeli stare jest to mozliwe, ale tylko na nowych pokpekanych(nie wsyztskich) by odpalil. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bergu
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 649
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Śro 14:58, 15 Kwi 2009    Temat postu:

kupiłem ją w takim stanie był na chodzie koleś coś remątował w silniku, silnik odpalił ale blaszka w gaźniku była jakaś zdupana i albo go prazelewało albo było za mało paliwa i jechał jak seksowna 80-latka nerwowało mnie to i go zostawiem na jakieś 2 tyg bez odpaania, teraz chciałem go odpalić wsadziłem gaźnik dobry z innej jawki (dobrze wyrególowany) ma problem z zapaleniem a gdy zapali jest słaby i gdy mi zapalił to jechałem się przejechać i na 2-ce najechałem na linke od tylniego chamulca moto zachamował i nieodpalił , wk**wiłem się i go zostawiłem i tak stoi 5 dni

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bergu dnia Wto 11:40, 04 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 13:15, 17 Kwi 2009    Temat postu:

Najpierw sprawdz hamulece... Moze sa zaciagniete. Kola powinny sie swobodnie obracac. Potem sprawdz sprzeglo, na nim(moto na biegu) kolo powinno sie swobodnie obracac a bez niego lapac porzadnie lancuch(wtedy kopka nie moze sie slizgac). Jak jest tyle to ok. Sprawdz iskre, powinna byc mocna, stabilna i w jednym miejscu. A jak odpalil to wkrecal sie na obroty normalnie? Ja dla pewnosci ustawilbym jeszcze raz zaplon i wyczyscil platynki. Potem zabralbym sie za gaznik, wczesniej go porzadnie dokrecajac. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin