Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Coś osłabła...
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:06, 27 Mar 2009    Temat postu: Coś osłabła...

Witam Exclamation
Moja jawka doznała usterki, a mianowicie zrobiła się jakaś przymulona. Niechce się wkręcac dobrze z niskich na wysokie obroty, i muli po zmianie biegów, a takrze ciężko pali na kopa. Myśle że to wina gaźnika poniewarz zapłon i przerwe mam dobrze ustawione. Z gaźnikiem prubowałem różne cuda i lipa. Przestawiałem zapinke na inne rowki czyściłem go kilka razy i lipa. Dodam że osłabła mi tak z dnia na dzień. Jezdzic się da ale to nie to samo co przedtem.
Proszę o szybko pomoc. Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
trejki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 128
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec

PostWysłany: Pią 19:17, 27 Mar 2009    Temat postu:

a czyściłeś filtr powietrza

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pią 19:24, 27 Mar 2009    Temat postu:

moim zdaniem przytkane dysze lub zapłon się przestawił ja bym do pewności do zapłonu zajrzał Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 19:24, 27 Mar 2009    Temat postu:

Zapłon napoczątku sprawdzam zawsze (złe wspomnienia po komarku)

Tak, mam storzkowy, wymyłem go w bęzynie


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Pią 19:26, 27 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
trejki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 128
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mielec

PostWysłany: Pią 19:28, 27 Mar 2009    Temat postu:

to jak wymyłeś filtr to i wymyj gaźnik może być gdzieś przytkany

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Pią 19:54, 27 Mar 2009    Temat postu:

Stożka się nie myje w benzynie inteligencie Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 20:16, 27 Mar 2009    Temat postu:

macq napisał:
Stożka się nie myje w benzynie inteligencie Wink

Nie myje się inetligencie poniewarz?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pią 22:32, 27 Mar 2009    Temat postu:

Poeniwaz za nia nie przepada, sprobuj odpalic bez filtra. Piasek, syf i bendzyna jest dla filtra szkodliwa. ja bym zerknal w ten zaplon i dysze biegu jalowego. To moga byc takze nieszelnosci, odkrecony cylinder, uszkodzenie swiecy itd. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:29, 28 Mar 2009    Temat postu:

Kurde, przejechałem się dzisiaj jawką i mi ładnie szła ale coś jakby mi strzeliła w gaźnik(to niebyło to strzelenie w przypadku źle ustawionego zapłonu). Stało się to po przekroczeniu 50 km/h. Dodam też że Gdy zawróciłęm i gdy jechałem spowrotem to niemiała wogule siły na trójce i niechciała się wogule rozpędzic. Muliłem ją 25km/h na trójce prawie 2 km. Dodam że spowrotem wiał lekki wiaterek ale nigdy nie miała problemów z małym wiaterkiem. Nigdy niemiałem takich dziwnych problemów. Proszę o pomoc.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jablko
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 235
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 13:12, 28 Mar 2009    Temat postu:

a może jest z lżejsza zatarta??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:13, 28 Mar 2009    Temat postu:

Nie raczej nie bo mówie że po 40 - 50 km/h słabnie i zwalnia do 30

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Sob 22:46, 28 Mar 2009    Temat postu:

No tyo sprobuj wymienic swiece, moze porpostu juz padla i zerknac w kondensator i platynki. Warto by bylo przeszukac przewody, czy nie powstalo jakies przebicie i zerknac w cylinder. pozdrawiam Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:26, 29 Mar 2009    Temat postu:

Już usunołem jedną usterke a mianowicie lepiej się wkręca na 3. Wilą była słabo dokręcona głowica. Ale itak cos jst nietak bo bardzo wcześnie widzi nawet delikatne górki i jak sięrozgrzeje to muli lekko przy zmianie biegów.


pks100 napisał:
No tyo sprobuj wymienic swiece, moze porpostu juz padla i zerknac w kondensator i platynki. Warto by bylo przeszukac przewody, czy nie powstalo jakies przebicie i zerknac w cylinder. pozdrawiam Wink


Jakby mi świeca padła to by przerywał silnik, a nie przerywa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 18:54, 29 Mar 2009    Temat postu:

No niekoniecznie by Ci silnik przerywal jakby Ci swieca padla. Pierwsze objawy to zle spalanie mieszanki, zaplon nastepuje nie w tym miejscu co trzeba i rodza sie takie problemy. Jak silnik nie jest po remoncie to nie wiedz przyczyn, dla ktorych silnik po rozgrzaniu mailbny tracic moc. Moze sie poprostu zaciera. Ma za malo oleju, lub stary olej w skrzyni biegow. Moze kondensator sie nadaje do wymiany, on jest czulym elementem na temperature tak samo jak swieca! Ktora jak jest zle dobrana to moze niedawac prawidlowej iskry w wyzszych temperaturach lub jak jest uszkodzona. Sproboj wstawic np. F90 lub odpowiedniki. Ja bym jeszcze popatrzal na gaznik i ten Twoj filtr powietrza. Jak masz za wyoski poziom w komorze, lu nieszczelna iglice, lub za wysoko ja podniesiona, przy dodaniu gazu paliwa chlapie na filtr powietrza(stozek) i go zatyka. Wtedy silnik dostaje mniej powietrza, obroty maleja i zalewa swiece. Ro mozna latwo sprawdzic. Sciagasz filtr, zapalasz silnik i dajesz gazu na full. Jezeli pojawi sie chmura paliwa taka mgielka, to masz rozwiazanie. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 17:21, 30 Mar 2009    Temat postu:

Pks100 szczerze mówiąc czekałem na taką odpowiec. Szczere dzięki. U mnie ze świecąto strach jest kręcic poniewarz cały ubiegły sezon męczyłem się z nagarem i padaniem świec. Wkońcu zakorbiłęm świecę z koziarki, HEMPIONA nagwintowałem to na fajkę, bo tamto było bez gwintu. I jako jedyną świecę wypala mi na jasny brązik i TYLKO NA NIEJ JAWKA MI JEZDZI. Co do kondensatora to w ubiegłym sezonie zmieniałem go i od tego czasu zrobiłęm niecałe 500km. Olej w skrzyni wymieniłem ze 2 tyodnie temu (hipol oczywiście). Jawką ogulnie da się jezdzic ale to nie to samo co w ubiegłym sezonie. Teraz ją bardzo szybko muli nawet przy bardzo delikatnych wzniesieniach i trzeba redukowac.
Sprawdze jeszcze tądawke paliwa. Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Pon 17:24, 30 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin