Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z zębatką zdawczą, która napędza łańcuch
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Forum ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Wto 15:24, 08 Sty 2013    Temat postu:

Taa?
i to przez to ona się nie obkręca?
a ta co wsadziłem wewnątrz silnika moze zostać w otworzę wałka startera ?
Jeżeli tak to ja dokupie nową i spróbuje może zadziała???
co myślicie ? Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bury159753
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 20:21, 08 Sty 2013    Temat postu:

konradrespect123 napisał:
Taa?
i to przez to ona się nie obkręca?
a ta co wsadziłem wewnątrz silnika moze zostać w otworzę wałka startera ?
Jeżeli tak to ja dokupie nową i spróbuje może zadziała???
co myślicie ? Smile


ale jak kopiesz to masz opór w kopniaku czy normalnie ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Śro 5:58, 09 Sty 2013    Temat postu:

bury159753 napisał:
konradrespect123 napisał:
Taa?
i to przez to ona się nie obkręca?
a ta co wsadziłem wewnątrz silnika moze zostać w otworzę wałka startera ?
Jeżeli tak to ja dokupie nową i spróbuje może zadziała???
co myślicie ? Smile


ale jak kopiesz to masz opór w kopniaku czy normalnie ?


Nie, no normalnie bez problemów Smile Coś na początku blokowało,ale jak wlałem teraz olej to jest niby ok i ładnie odbija i dość gladko chodzi , bez oporów Wink.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez konradrespect123 dnia Śro 6:00, 09 Sty 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
holipa
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 51 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: pomorskie

PostWysłany: Śro 13:21, 09 Sty 2013    Temat postu:

omfg. ilu jeszcze fachowców ?
jak miało bez smarowania działać ?!?!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bury159753
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 14:41, 09 Sty 2013    Temat postu:

holipa napisał:
omfg. ilu jeszcze fachowców ?
jak miało bez smarowania działać ?!?!


Tryby beda chodziły bez oleju ale nie zbyt długo a nawet jak złożysz silnik i nie zalejesz silnikiem powinno wszystko normalnie chodzić ale dla smarowania lepiej zalać olej.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Śro 15:21, 09 Sty 2013    Temat postu:

Taa?
i to przez to ona się nie obkręca?
a ta co wsadziłem wewnątrz silnika moze zostać w otworzę wałka startera(kopnik chodzi bez problemów...) ?
Jeżeli tak to ja dokupie nową i spróbuje może zadziała???
co myślicie ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bury159753
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 15:54, 09 Sty 2013    Temat postu:

konradrespect123 napisał:
Taa?
i to przez to ona się nie obkręca?
a ta co wsadziłem wewnątrz silnika moze zostać w otworzę wałka startera(kopnik chodzi bez problemów...) ?
Jeżeli tak to ja dokupie nową i spróbuje może zadziała???
co myślicie ?


zdejmij pokrywe tą od zapłony i zdejmij łańcuch i i pokręc samą zębatką. nawet bez tej tulei wałek sie powinien obracać. Jeżeli sie nie obraca to łożysko prawdopodobnie albo źle coś złożyłeś. i tyle. i chyba lepiej tamtką tulejke zdejmij z wałka kopniaka. ale to trzeba rozpoławiać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek200
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 211
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łowicz

PostWysłany: Śro 18:00, 09 Sty 2013    Temat postu:

odkręć całkowicie zębatkę i jak sam wałek zdawczy będzie się kręcił to kup tą tulejkę i załóż tak jak powinno być

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Śro 19:53, 09 Sty 2013    Temat postu:

on sie w ogóle nie obkręca, nawet bez zębatki...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bury159753
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 22:10, 09 Sty 2013    Temat postu:

to czeka Cie chyba rozpołówka i składanie na nowo. Najlepiej wymien znów łożysko wałka bo to może być wina.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Czw 13:59, 10 Sty 2013    Temat postu:

wymień i rozwierć osiowo, skoro bez biegu chodzi a na biegu nie tow grę wchodzi tylko problem z wałkiem pośredniczącym, a że nie miałeś sprzętu i wiedzy, zabrałeś się za wymianę łożysk to się uwaliło... teraz musisz się rozejrzeć za kimś kto Ci to rozwierci, od biedy możesz próbować nastawnym przy skręconych karterach ale to taka prowizorka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Czw 14:12, 10 Sty 2013    Temat postu:

moskit122 napisał:
wymień i rozwierć osiowo, skoro bez biegu chodzi a na biegu nie tow grę wchodzi tylko problem z wałkiem pośredniczącym, a że nie miałeś sprzętu i wiedzy, zabrałeś się za wymianę łożysk to się uwaliło... teraz musisz się rozejrzeć za kimś kto Ci to rozwierci, od biedy możesz próbować nastawnym przy skręconych karterach ale to taka prowizorka



sorry ale nie rozumiem Cię nie do końca z tym ''osiowem''


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bury159753
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Kwi 2011
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 15:11, 10 Sty 2013    Temat postu:

od razu każcie mu dać na nowy odlew kartery.. Rozbierz i sprawdz łożyska i wymien na nowe i nagrzej kartery i wbij. powinno być po problemie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Czw 17:53, 10 Sty 2013    Temat postu:

Wsadzi drugie tulejki, pojedzie na chama i kartery faktycznie będą do wyrzucenia jak się tulejki obrócą.
Jak tulejki nie są zużyte nie wymienia się ich na zapas bo później sa takie problemy jak ktoś sprzętu nie ma i umiejętności.
Osiowo, czyli w osi, jak wkładasz nowe tulejki (z brązu, nie mosiężne) to są one mniejsze niż wałek, a przynajmniej powinny być, żeby miały odpowiednią powierzchnię i wymiar trzeba je rozwiercić, używa się do tego rozwiertaka stałego, oczywiście jak rozwiercisz osobno jedną a później drugą i zrobisz to ręką to otwory będą krzywo/pod kątem a wałek jest prosty... i dlatego trzeba to rozwiercać osiowo, albo na skręconych karterach albo przy pomocy płyty wiertniczej.


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
konradrespect123
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 09 Paź 2011
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: nOwY wAlIsZóW koło Kłodzka

PostWysłany: Nie 0:39, 03 Mar 2013    Temat postu:

Słuchajcie chlopaki rozbieralem na nowo, przeszliwoalem lekko tulejki, lozysko sprawdzilem i jest wporzo, przeszliwowalem lekko pleksem wszystkie zebatki, tryby, bo wyczatalem ze tak mozna zrobic bo kotos mial taki problem i pomoglo, wszystko na nowa zlozylem z wujkiem ktory sie zna i na luzie kopka chodzi gladko a ta zebatka zdawcza dalej sie nie obkreca, nie wiem moze trzeba zalozyc silnik i na pychaa (na sile sprobowac aby ruszylo) co wy o tym myslicie?
PS.tulejke tez wyciaglem ze srodka i dalem tam gdzie ma byc...
!!!!POMOCY!!!!!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez konradrespect123 dnia Nie 0:40, 03 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Forum ogólne Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin