Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
wibracje

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mateo127
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:31, 01 Paź 2011    Temat postu: wibracje

Witam!
Mam taki problem 100km temu zrobiłem remont silnika ( wymiana łożysk, całego sprzęgła i półksiężyca. I przez cały czas od tej pory nie mogę jechać szybciej niż 50 ponieważ ponad tą prędkość dostaje takich wibracji że aż rąk na kierownicy nie jestem wstanie trzymać. Do 50 są wibracje ale mniejsze (znośne). Czego to może być wina? Za pomoc z góry dziękuje.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 13:43, 01 Paź 2011    Temat postu:

Dokręć wszystkie śruby na początek. Przy okazji powiedz jakie teraz łożyska włożyłeś na wał i jak rozpoławiałeś ten silnik?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mateo127
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:17, 01 Paź 2011    Temat postu:

Łożyska założyłem firmy koyo czy jakoś tak a silnik rozpoławiałem na początek podważając śrubokrętem pokrywy a potem jak już była dziura to ściągaczem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 14:30, 01 Paź 2011    Temat postu:

A wał przypadkiem nie oberwał przy rozpoławianiu/społawianiu? Albo nie był on regenerowany?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mateo127
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:43, 01 Paź 2011    Temat postu:

dokładnie 3 razy w niego uderzyłem młotkiem gumowym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 16:02, 01 Paź 2011    Temat postu:

Nie łatwo jest az tak skrzywić wał w jawce gumowym młotkiem aby dostał wibracji. Kosz sprzegła jest nowy ze sklepu? Wibracje są wyczuwalne również na luzie przy wyższych obrotach? Jeszcze możesz zdjąć dekiel od zapłonu, stator (uprzednio zaznaczając położenie na którym się znajdował) i poszarpanie wirnika góra-dół, moze jakieś trefne łożyska.. Już raz miałem przypadek, że koyo dostały luzu po niecałym 1kkm..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mateo127
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:07, 01 Paź 2011    Temat postu:

Kosz sprzęgła jest nowy a i jeszcze wymieniałem magneto. Na luzie też są takie same wibracje. Łożyska sprawdzę dopiero w poniedziałek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 19:30, 01 Paź 2011    Temat postu:

Jeżeli masz stare koło magnesowe to w czasie sprawdzania łożysk podmień magneto i sprawdź na starym, bo któryś z tych (kosz sprzęgłowy, magneto) moze mieć bicie..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Nie 12:28, 02 Paź 2011    Temat postu:

ja dodam jeszcze sprawdzenie czy jakaś opona nie złapała bąbla z boku bo problem może leżeć zupełnie z innej strony

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mateo127
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 14 Cze 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:13, 02 Paź 2011    Temat postu:

Koło to na pewno nie bo na stopce jak dodam gazu to jest to samo. Mam stary kosz sprzęgła i koło magnesowe. Podmienię oby dwa i wtedy sprawdzę. Bo jeśli chodzi o kosz sprzęgła to właśnie był jakiś dziwny.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin