Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Sprzęgło szwankuje

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 15:01, 04 Lis 2008    Temat postu: Sprzęgło szwankuje

witam ponownie tym razem zapytam o taką żecz
a więc gdy motor mam zimny to mam sprzegło a jak go troche zagrzeje to mi nie wysprzęgla


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawilkaa
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krosno Odrzańskie

PostWysłany: Wto 15:50, 04 Lis 2008    Temat postu:

Mam ten sam problem! Prosimy o pomoc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Wto 17:20, 04 Lis 2008    Temat postu:

regulacja, a jak nie pomoże to wymiana tarcz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kajtekq
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 420
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Z BiEdROnKi /GRÓJEC

PostWysłany: Wto 17:29, 04 Lis 2008    Temat postu:

winą jest olej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:39, 04 Lis 2008    Temat postu:

zastanawia mnie to bo jak wyciągne popychacz to nie wylatuje mi ta kulka jak przechyle motor to morze być przyczyną

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasiek
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Woj. Opolskie

PostWysłany: Śro 5:54, 05 Lis 2008    Temat postu:

U mnie też nie wylatuje kulka. Nie wiem, jak jest fabrycznie, ale ja przy kapitalce ją zgubiłem [po prostu zapomniałem, że coś takiego tam jest] i włożyłem później kulkę o średnicy 5mm bodaj z piasty rowerowej - wchodziła dosyć ciasno. Nie powinno to niczemu przeszkadzać.
Wyreguluj sprzęgło na ciepłym silniku.

Edit:

Generalnie u mnie tego problemu nie ma, tylko jak silnik się rozgrzeje to czasem zgrzytnie jedynka włączana na postoju. Poza tym nic. Tarcze wymienione około 2000 km temu i nie narzekam na sprzęgło. Btw, na lince musi być minimalny luz [do 1mm].


Post został pochwalony 1 raz

Ostatnio zmieniony przez Pasiek dnia Śro 9:53, 05 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
seop
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 32
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 9:46, 05 Lis 2008    Temat postu:

witajcie widocznie jest to jakas wada motoru bo tez tak mam a jak wyreguluje sprzeglo na goracym silniku to zas nie mam na zimnym

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:17, 05 Lis 2008    Temat postu:

dzięki posłuchałem was i wsadziłem kulke z koronki od kierownicy i smiga i jest ekstra

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Śro 19:27, 05 Lis 2008    Temat postu:

seop napisał:
witajcie widocznie jest to jakas wada motoru bo tez tak mam a jak wyreguluje sprzeglo na goracym silniku to zas nie mam na zimnym

to nie jest wada motoru może to być wina za gęstego oleju, i sprzęgło się reguluje po 1mm a nie 3 obroty....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
cinex94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 346
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Śro 20:16, 05 Lis 2008    Temat postu:

U mnie jak jest nagrzany to ciągnie na sprzegle :/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Prze_cinek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 24 Maj 2008
Posty: 126
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: olsztyn

PostWysłany: Śro 20:22, 05 Lis 2008    Temat postu:

a u mnie;p naprawde zadko np raz na miesiąc jak stoje w korku wciskam sprzęęgło wrzucam 1 i trzymam sprzęgło czekając na zielone to pare razy tylko mi się tak zdażyło że motor nagle ruszył raz to mało w poprzedzający samochud nie walnełem zatrzymać go nie mogłem prubowałem wyrzycić bieg ale się nie dało potem zadusiłem go wciskająć hamulec ale jak bo spowrotem zapaliłem to nie było żadnego problemu to jest dopiero opętany ogar Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin