Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Słaba iskra
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
toomi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: wrocław

PostWysłany: Sob 9:41, 01 Sie 2009    Temat postu: Słaba iskra

Silnik po kapitace cewki na sikrowniku nowe, zapłon ustawiony benzyna leci nie pali, słaba iskra

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Sob 9:45, 01 Sie 2009    Temat postu:

Moze kondensator jest zły i zobacz czy masz dobra przerwe na swiecy

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Dudzio dnia Sob 13:27, 01 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mzt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 81
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sulęcin k. Środy Wlkp

PostWysłany: Sob 13:24, 01 Sie 2009    Temat postu:

U mnie na iskrę pomogło zbliżenie cewek prądotwórczych do magneta.
Ewentualnie do sprawdzenia szczelina między platynami i między elektrodami świecy (nie pamiętam dobrze 0,2 lub 0,4mm). Przeczyścić styki platyn, sprawdzić inne świece (jeszcze można szukać przyczyny dalej).


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mzt dnia Sob 13:50, 01 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
toomi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: wrocław

PostWysłany: Sob 13:57, 01 Sie 2009    Temat postu:

kondensator nowy swieca nowa benzyna leci dobrze zaplon ustawiony, cew. butelkowa sprawdzona w innym mopto

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Sob 15:51, 01 Sie 2009    Temat postu:

Musisz popróbować przerwą na platynkach i świecy, no i tak jak koledzy wyżej napisali kondensator i zbliżenie cewek do magneta.Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
toomi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: wrocław

PostWysłany: Sob 16:59, 01 Sie 2009    Temat postu:

zaplon ustawiony!!!!!!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mzt
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 81
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sulęcin k. Środy Wlkp

PostWysłany: Sob 17:39, 01 Sie 2009    Temat postu:

A sprawdziłeś tą przerwę między platynami i świecą? Spróbowałeś trochę zbliżyć cewki prądotwórcze do magneta?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojta1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chybie

PostWysłany: Sob 20:42, 01 Sie 2009    Temat postu:

A ja bym jeszcze spróbował podmienić wirnik(być może jest rozmagnesowany przez co jest słaba iskra)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jablko
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 235
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Nie 6:30, 02 Sie 2009    Temat postu:

a sprawdzałeś wszystkie kable ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Nie 12:34, 02 Sie 2009    Temat postu:

przerwa na świecy dokładnie 0,4 mm,na platynkach tyle samo,kondensator sprawdź,spróbuj na innej świecy,sprawdź czy prąd dochodzi do "fajki".
Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
toomi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: wrocław

PostWysłany: Nie 15:54, 02 Sie 2009    Temat postu:

tak wszystko sprawdzone! swieca zaplon przerwa iskra dalej hujowa czerwona kondensator nowy zaplon ustawiony idealnie!

Iskra jest nie wiem cemu jest idealna ale raz kopne jest 2 raz kopne nie ma a jeszcez odpalilem przejechalem jakies pol kilometra a silnik bardzo glosno chodziol i nagrzal sie jakby po 20km, swiece wrzuvilrm do wody para poleciala dekle tez zlapaty temperature


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez toomi dnia Nie 18:52, 02 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Nie 21:28, 02 Sie 2009    Temat postu:

może nalałes za mało oleju do bezyny i do skrzyni ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
toomi
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: wrocław

PostWysłany: Pon 5:58, 03 Sie 2009    Temat postu:

nie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pon 8:27, 03 Sie 2009    Temat postu:

jak głośno chodzi i grzeje się szybko to masz raczej zapłon opóźniony i się nie wystrzegaj że jest dobrze póki nie sprawdzisz tego..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sniiKe
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Drawski Młyn [wlkp]

PostWysłany: Pon 8:41, 03 Sie 2009    Temat postu:

ej chwila, jak paliwo dochodzi i iskra jset (mała, u mnie też) to mi pali a Ci nie??


Papierem ściernym przejedź styki przerywacza i sprawdź tą świecę, ewentualnie jeszcze na innych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin