Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Silnik mi gaśnie po 30 minutach jazdy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jawa1231
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 49
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 9:09, 12 Lip 2010    Temat postu: Silnik mi gaśnie po 30 minutach jazdy

CZeść

Co się zepsuło i jak to naprawić ?

Paliwo dochodzi - na dwóch gaźnikach sprawdzane to samo ,

Uruchamiam silnik i mogę pojeździć 30 minut potem gaśnie i już nie mogę odpalić.

Jak postoi do nastepnego ranka to znów mogę odpalić i 30 min pojeździć


- Iskra jest

- Paliwo dochodzi

- Puchnięcie tłoka wykluczam



Jak usunać tę usterkę , proszę o rady...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mały
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 20 Kwi 2010
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opaka

PostWysłany: Pon 9:21, 12 Lip 2010    Temat postu:

Robiłeś jakiś remont.Wymieniałeś tłok ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
razor500
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 10:44, 12 Lip 2010    Temat postu:

Wydaje mi się, że masz źle ustawiony zapłon i silnik się szybko przegrzewa. Ustaw dobrze zapłon, powinno pomóc. Miałem podobny problem w motorynce. Ustawiłem zapłon i działa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kosa
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 76
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Mnichów

PostWysłany: Pon 11:02, 12 Lip 2010    Temat postu:

to jest swieca musisz wymienic na inna, tez tak mialem wymienilem swiece i chodzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
daniel0515
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Radom

PostWysłany: Wto 12:55, 13 Lip 2010    Temat postu:

też tak mam po 30 minutach silnik dławi się gaśnie na trzecim biegu w ogóle nie jeździ tylko trzeba redukować na jedynkę z dwujki bo gaśnie proszę o pomoc co to morze być? dzieje się tak jak tylko silnik jest dobrze rozgrzany na zimnym wszystko elegancko śmiga nawet z kopniaka za 1 razem odpala a z gorącego ledwo z popychu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin