Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problemy,problemy problemy...(po remoncie)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
051096
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 41
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Czw 19:32, 09 Lut 2012    Temat postu:

zaloz ten filtr i wyreguluj gaznik ..... zobacz na tutorialach i wyreguluj porzadnie i powinien chodzic Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wesoły Koń
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Józefów( pod Warszawą)

PostWysłany: Pią 17:20, 10 Lut 2012    Temat postu:

Dzisiaj przyszło mi do głowy że może na wysokich obrotach traci iskrę i nie zapala mieszanki z filtrem. I... Cewka butelkowa miała przebicie z uzwojenia pierwotnego na wtórne. Jutro zamierzam kupić nową. To chyba to !! Very Happy !!

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wesoły Koń dnia Pią 20:05, 10 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Pią 20:14, 10 Lut 2012    Temat postu:

Wesoły Koń napisał:
[..]na wysokich obrotach traci iskrę i nie zapala mieszanki z filtrem. [..]


Hm.. mieszanka z filtrem? łoo ku*wa.. to gdzie ty świecę wkręcasz że ci nie "zapala mieszanki z filtrem?" Shocked

A nie masz jakiejś innej? Kupować nową i się okaże że to nie ona.. Zmieniałeś sam przewód WN i fajkę? świecę?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wesoły Koń
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Józefów( pod Warszawą)

PostWysłany: Pią 20:16, 10 Lut 2012    Temat postu:

HEHEh Nie to miałem na myśli Very Happy Very Happy . Nie zapala mieszanki paliwowo-powietrznej przy założonym filtrze powietrza. Very Happy Very Happy
Mam inną cewkę. a fajkę, kabel W/N i świecę oczywiście zmieniłem.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wesoły Koń dnia Pią 20:18, 10 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Pią 20:25, 10 Lut 2012    Temat postu:

I na dwóch cewkach tak samo było? jak tak to nie możliwe że to cewki..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wesoły Koń
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Józefów( pod Warszawą)

PostWysłany: Pią 21:47, 10 Lut 2012    Temat postu:

Jeszcze nie sprawdzałem, tylko mówię że mam cewkę w zapasie. Sprawdzę jutro i odpowiem. Kabel i fajkę wymieniłem miesiąc temu.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wesoły Koń dnia Pią 21:48, 10 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Pią 21:51, 10 Lut 2012    Temat postu:

Wesoły Koń napisał:
Jeszcze nie sprawdzałem, tylko mówię że mam cewkę w zapasie. Sprawdzę jutro i odpowiem. Kabel i fajkę wymieniłem miesiąc temu.


I co że miesiąc temu? może akurat jej odbiło.. sprawdź wszystko i dopiero pisz..


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wesoły Koń
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Józefów( pod Warszawą)

PostWysłany: Pią 22:06, 10 Lut 2012    Temat postu:

Sprawdzałem czujnikiem i pokazuje że dobrze. W woltomierzu jest opcja że pokazuje czy jest zwarcie. Pokazuje że w fajce jest przepływ prądu między jednym a drugim końcem fajki. Kabel W/N też sprawdzałem.
----------------------------------------------------------------------------------------
11.02
Dzisiaj wymieniłem cewkę i kondensator. Jedno i drugie było jeb@#$%, ale nie do końca,
bo moto paliło. Widać dużą różnicę: ogar ma moc, wkręca się na obroty, nie pluje olejem z wydechu. Pozostał jeden najbardziej wkurw@#$% problem: NIE CHODZI Z FILTREM Evil or Very Mad . Najgorsze jest to, że nawet gdy założę samą gumę od filtra motor gaśnie.



Pożyczyłem gaźnik od dziadka. Jak już odpali, to chodzi i to z filtrem Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy . Ale... jak odpali a odpala tylko na pych Sad . Można kopać ile się chce, ale motor i tak nie odpali, świeca jest sucha. Zapłon 1.8 mm przed gmp. Czy przeczyszczenie gaźnika może pomóc w tej sytuacji? (gaźnik dziadka nie był czyszczony przez bardzo długi czas)
POMOCY


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wesoły Koń dnia Nie 19:23, 12 Lut 2012, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
051096
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Sty 2010
Posty: 41
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Nie 23:27, 12 Lut 2012    Temat postu:

to zaloz ten filtr i wyreguluj gaznik do niego i bedzie chodzic... nie chodzi na twoim bo masz rozregulowany , a dziadek ma dobrze wyregulowany i dlatego chodzi... Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Pon 0:18, 13 Lut 2012    Temat postu:

ja proponuję zacznij od początku, wymontuj gaźnik i zamocz w benzynie, w czasie moczenia dokładnie wyczyść zapłon i wyreguluj, jak dobrze wymoczysz gaźnik to wyczyść go (miękkie włosie, sprężone powietrze, każdy kanał ma być drożny), zamontuj na imadle w pozycji w jakiej jest przy silniku, oceń stan gaźnika czyli zaworek, iglica, przepustnica i ewentualnie wymień niezdatne elementy. podłącz wodę pod dorobioną śrubę pod komorą i od góry i wyreguluj poziom, ustaw iglice wstępnie na środek, wysusz gaźnik i zamontuj. Oczywiście świeca ma być dobrana jak trzeba. Wtedy testuj z filtrem i bez.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wesoły Koń
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Józefów( pod Warszawą)

PostWysłany: Pon 14:34, 13 Lut 2012    Temat postu:

Dziadek składa drugi motor (nie ma nawet pomalowanej ramy) a gaźnik nie był używany od 3 lat. Zawiozłem mój gaźnik do mechanika i powiedział że ma zarośnięte kanały od powietrza. Więc zrobiłem zupę gaźnikową Laughing Laughing Laughing .(wygotowałem go w wodzie destylowanej teraz jak wystygnie wszystko poskręcam i sprawdzę.
----------------------------------------------------------------------------------------
Zupa gaźnikowa pomogła Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy !!!!!
Ogar chodzi jak powinien: ma moc, chodzi z filtrem, nie zalewa się, nie kopci. Jest ZAJE@#$%^&* jak dawniej. Temat można zamknąć.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Wesoły Koń dnia Pon 17:50, 13 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Nie 17:18, 01 Lip 2012    Temat postu:

Ja właśnie też mam problem , bez filtra ciągnie jak wściekła na każdym biegu założę gumę od filtra i już dupa nawet nie odpali . Jeśli tobie pomogło to tez się skusze wygotować ten gaźnik w wodzie destylowanej .
A i chłopaki może będziecie wiedzieć dlaczego ciężko ja odpalić na zimnym silniku ? Na ciepłym za 3 odpala .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
holipa
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 1869
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 51 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: pomorskie

PostWysłany: Nie 18:51, 01 Lip 2012    Temat postu:

a może weź filtr wymień?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kondzio310
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:07, 01 Lip 2012    Temat postu:

ale jak on zakłada samą gume bez filtra i odrazu gaśnie.



mikioza
Ustaw wszystkie przerwy na platynach i świecy, ustaw zapłon i wymień kondensaotr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Pon 20:42, 02 Lip 2012    Temat postu:

Ale to jest nierealne aby kondensator, przerwa na platynach miały wpływ na to ze jak założę gumę od filtra to się nie da odpalić o jeździe nie wspomnę . Założę filtr stożkowy a jak to nie pomoże to dopiero zacznę kombinować dalej , Bo chodzi mi tu głównie o zanieczyszczenia które dostają się do gaźnika jak jeżdżę bez filtra , aktualnie nie jeżdżę bo nie chce aby coś się stało .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin