Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem ze sprzęgłem

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zawisza267
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Śro 20:04, 05 Maj 2010    Temat postu: Problem ze sprzęgłem

Siema.

Szukałem już postów o podobnej tematyce,ale nic nie znalazłem.

Otóż mój problem polega na tym,iż ostatnio musiałem ściągnąć prawą kapę od silnika.Zaczynam ją przykręcać i tu zaczyna się problem.Im mocniej jest dokręcona tym bardziej ten "dekielek" do którego jest zaczepiona linka wygina się w drugą stronę.Po przykręceniu jest tak mocno przyciśnięty do kapy,że ciężko go przesunąć tak aby sprzęgło było wciśnięte.Sprzęgła nie można wcisnąć,a ogar zachowuje się jakby było wciśnięte(jest mały opór podczas pchania,ale nie łapie tłok).

Nie wiem co z tym zrobić.Jak coś wiecie to pomóżcie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Śro 20:14, 05 Maj 2010    Temat postu:

Jak dokrecisz dekiel to ta blaszka co sie linke na nia zaklada wygina sie w strone lewego dekla czy odwrotnie?? bo nie zkumalem Ja mialem podobnie poprostu mialem lipna srubke i pret wyzezbil mi w nim dziure i jak wciskalem sprzeglo to on szedl w rozne strony.Radzilbym zobaczyc czy wlasnie tak jak ja nie masz wyrobionego bolca i czy masz prawidlowe ulozenie kulki odkrec srube co dopycha popychacz i wtedy sprubuj napiac sprzeglo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawisza267
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Śro 20:20, 05 Maj 2010    Temat postu:

Blaszka wygina się w tą stronę co nie powinna czyli w prawo.Ok jutro zobaczę co i jak.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Śro 21:52, 05 Maj 2010    Temat postu:

ale jak wygina sie w prawo strone prawego dekla to jest dobrze tak ma byc poprostu poluzuj linke i zobacz czy masz wlozone kulki mize poprostu ci przy wyjmowaniu dekla wypadla jakims cudem Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawisza267
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 12:33, 06 Maj 2010    Temat postu:

No właśnie dobrze się wygina,ale sprzęgło nadal trzyma czy je wciskam czy nie ;F
Co do tych kulek to mi nic nie wypadło.Mam przykręconą to kapę lekko(trzeciej śruby nie wkręciłem) to sprzęgło puściło,ale i tak nie jest najlepiej i w takim stanie sprzęgło lipnie działa więc wole nie jeździć.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Czw 12:41, 06 Maj 2010    Temat postu:

ale wogule troche rozsprzegla?? prubowales luzowac sprzeglo srubkami przy lnce i w deklu ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawisza267
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 19:55, 06 Maj 2010    Temat postu:

Teraz na poluzowanej kapie tak,ale bardzo słabo.Tam nawet jak nie mam zaczepionej linki to cholernie trzyma ten dekielek.Próbowałem i nic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Czw 21:11, 06 Maj 2010    Temat postu:

sprawa jest prosta, po prostu nie trafiłeś wodzikiem w otwór w deklu, popraw to i problem powinien zniknąć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pią 5:24, 07 Maj 2010    Temat postu:

Tak jak profil napisal to jest prawie pewne ale np moze ci sie zbloczyc tez cos w srodku ale jesli wszystkodzialalo i nic nie robiles oprucz zdjecia dekla to nietrafiles w orwora Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zawisza267
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 24
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Śro 20:24, 12 Maj 2010    Temat postu:

OK jeszcze się pobawię,ale już z pół godziny powtarzałem to zakładanie kapy ;F

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin