Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problem z nowym gaźnikiem poraz 2.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Wto 18:18, 26 Maj 2009    Temat postu: Problem z nowym gaźnikiem poraz 2.

Witam, znów mam problem z nowym gażnikiem. Jakiś czas było dobrze. nagle ogar zaczał grymasić. Myslę ze to wina gaznika.. Jest tak : Ogar chodzi stabilnie na niskich obrotach po porzadnym przelaniu i odpaleniu... dopóki nie dodam gazu wtedy ogar wkreca sie na obroty, spada ale nie calkiem (nadal ma dosyc wysokie obroty), po kilku sekundach zaczyna sie uspokajac i dostaje aż za niskich obrotów, przez co gasnie, a gdy jeszcze chcę uratować sytuację dodając gazu robi tylko "buuuu" i i tak gasnie. w czasie jazdy wyglada to tak : jadę na wysokich obrotach powiedzmy 2 km prostą drogą, dojezdzam do świateł wrzucam luz ogar ma bardzo wysokie obroty zaczyna spadac z nich az ponizej normy : chce dodac gazu i nic nie pomaga, jest tylko buuuu i gasnie, a potem zeby go zapalic trzeba pchac (po wykreceniu swieca sucha.). Próbowałem wszystkie mozliwosci z iglicą, srubką wolnych obrotow, linką. poziom regulowałem, ustawiłem za duzy to się wylewało paliwo z gaznika, teraz jest ustawiony tak zeby ono nie wyciekalo. platynki nowe, cewki nowe, swiec kilka probowałem, zapłon 2mm. dodam jeszcze ze od czasu gdy to sie dzieje - wężyk i filtr paliwa jest cały czas pełen paliwa (nie ma w nim nawet banki powietrza ). aż od kranika do samego gaznika.. a i jeszcze jak przechylam motor w trakcie pracy na wolnych na prawa strone to motor przygasa, a jak na lewa to wzrastaja obroty...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Wto 19:15, 26 Maj 2009    Temat postu:

sprawdź może uszczelnienie po między gaźnikiem a kolektorem ssącym i wyczyść dyszę może to pomoże ja tak miałem i w żaden sposób ogarka nie szło ustawić albo może jeszcze coś z pływakiem spróbuj zrobić

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ogarzysta200 dnia Wto 19:16, 26 Maj 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Wto 19:18, 26 Maj 2009    Temat postu:

jak na moje to lewe powietrze, wszystkie łączenia gaźnika po dokręcaj, uszczelnij, powinno być git

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Wto 19:21, 26 Maj 2009    Temat postu:

a ile przejedziesz na wysokich obr?? jaką masz świece?? to się dzieje niezależnie czy silnik ciepły czy zimny??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin