Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Po kilku sekundach gasnie.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 9:02, 02 Lis 2007    Temat postu: Po kilku sekundach gasnie.

mam problem. gdy odpale mojego ogarka to pochodzi czasem kilka minut a czasem 10 sekund i gasnie. jak wykręce swiecę jest cała oblana olejem (jest iskra) ale podejzewam ze simmering puscil i olej zasysa a taka mieszanka paliwa z olejem nie chce sie palic. piszcie co to jeszcze moze byc, dodaje ze mieszanka jest jak najbardziej prawidlowa, bo zawsze mi na takiej chodził. pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 9:52, 02 Lis 2007    Temat postu:

sprawdz jak sie wkreca na obroty, moze go przylewa a simmering to by chyba wtedy puscil jakby obficie dymilo i bys mial pole widzenia do 10 m Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 9:55, 02 Lis 2007    Temat postu:

no wlasnie dymic nie dymi a swieca jest cholernie mokra... to mam zmniejszyc poziom ??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Pią 10:02, 02 Lis 2007    Temat postu:

ja tak mialem i okazalo sie ze to zaplon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 10:06, 02 Lis 2007    Temat postu:

wlasnie moze to tez zle wyregulowany zaplona ale ja stawiam na komore:
Arrow wykrec gore gaznika i przedmuchaj zaworek
Arrow podegnij blaszke nad plywakiem do dolu ALE BARDZO MALO musisz co chwila testowac bo jak sie duzo odegnie to z kolei nie bedzie ci wogle palil wiec musisz bardzo powoli wrecz tytylko naciskac na ta blaszke, wkrecac gore gaznika z powrotem i tak testowac Razz dobra regulacja mi zajela 40 min ale tera gaznik jest gites-mallines


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 10:27, 02 Lis 2007    Temat postu:

ale którą blaszkę? bo tam jest taka co zamyka zaworek i jeszcze taki malutki kawałek po drugiej stronie... to które ja mam zagiąć i w którą stronę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
garden92
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 434
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: z Katowic

PostWysłany: Pią 10:46, 02 Lis 2007    Temat postu:

Weś zmień świece i odpal, nie pomoże to ustaw poziom paliwa ten języczek co jest w komorze pływaka lub ustaw przerwę na platynkach i przeczyść styki na platynkach

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 11:11, 02 Lis 2007    Temat postu:

to jest ta blaszka co jest na takiej osce i przymyka ten taki "pypek" do gory

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 13:17, 02 Lis 2007    Temat postu:

dodam jeszcze ze jak sie go odpali to ma bardzo wysokie obroty, dopiero potem wraca do troche nizszych (i tak są wysokie), chwile pochodzi i gasnie. swieca cholernie mokra ale tak jakby w czarnym oleju tez jest ale to chyba normalne

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 13:27, 02 Lis 2007    Temat postu:

dziwne... charakterystyczne wkrecanie sie na obroty jest przy NIEDOSTATKU paliwa

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PanSzybciutki
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 202
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Pią 13:38, 02 Lis 2007    Temat postu:

i jak dlugo stoi to plywak sie wiesza :p

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WayRider
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Czestochowa

PostWysłany: Pią 14:04, 02 Lis 2007    Temat postu:

w takim razie go wymien Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
omenn
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 30 Sie 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Wieluń

PostWysłany: Pią 16:00, 02 Lis 2007    Temat postu:

Daj iglice na pierwszy rowek od góry, przeczyść filtr powietrza. A co do tych wysokich obtotów to sprawdź połączenie gaźnika z krućcem i krućca z gaźnikiem. Zmień świece na Iksre F80 lub 75 u ustaw przerwe między elektrodami na 0,4 -0,5 powinno pomóc, ale najpierw ustaw tą iglice.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Johnny Moped
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Wrz 2007
Posty: 731
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 16:36, 02 Lis 2007    Temat postu:

jesli plywak ma takie malutkie wgniecenia powstale od pompki rozruchowej to nalezy go wymineic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob 9:23, 03 Lis 2007    Temat postu:

Ja mam takie wgniecenia i mi chodzi idealnie Wink
Grunt zeby nie byl dziuramy ..


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin