Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Ogar200 problem z 3 biegiem wchodzi normalnie ale nie ma moc
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Heniek16
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 13:21, 08 Sie 2007    Temat postu: Ogar200 problem z 3 biegiem wchodzi normalnie ale nie ma moc

Siemka wszystkim posiadam ogara200 z silnikiem jawki 50 niedawno wymieniłme wał na nowy razem z tłokiem zrobiłem juz ponad 100km na spokojnej jeżdzie na 1 i 2 chodzi normalnie jest mocny ale gdy wrzucam 3 bieg to moge jechać tylko z górki bo po prostej drodze nie idzie mylsałem ze to kwestia dotarcia ale dalej jest to samo prosze o szybką pomoc z góry dzięki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
byrcz17
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 147
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów

PostWysłany: Śro 13:38, 08 Sie 2007    Temat postu:

a jaka masz zebatke z przodu zalozona ? a przed wymiana tloka i walu to dobrze jezdzil... ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ozzi99
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Śro 15:17, 08 Sie 2007    Temat postu:

ja miałem podobny problem . Otóż ojciec zebrał jawkę na samochód od mechanika jak wracał z pracy, u mechanika nawet nie sprawdzał jak jeździ, bo to jest zaufany kolo Cool . Drugiego dnia Jawka normalnie odpaliła, ale tak jak piszesz, że na 3 biegu brak mocy i ja miałem TEN SAM problem.... Crying or Very sad , robiłem wszystko co mogłem zrobić, aż wkońcu tak dla jaj założyłem inną DYSZĘ Cool ( tą większą chyba 68 ) i nagle na 3 biegu dostała pożądnego kopa ( mocy ) i teraz jest wszystko spoko....Podsumowując polecam Zmianę dyszy na inne...mogą być rozwiercone....na większe albo tak jak u mnie ten sam rozmiar tyle że inna....POZDRO Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Heniek16
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 16:09, 08 Sie 2007    Temat postu:

Wszystko przed wymianą wału i tłoka było ok nic innego nie wymieniałem zapłon przestawiałem i tak to nic nie dało

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 17:37, 08 Sie 2007    Temat postu:

moze pierscionek pekl

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ziggas666
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 1189
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Piekło

PostWysłany: Śro 17:42, 08 Sie 2007    Temat postu:

raczej nie pierscionek bo by stracił kompresje i siłe na wszystkich biegach

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Heniek16
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 18:20, 08 Sie 2007    Temat postu:

Prosze pomóżcie bo ja już nie wiem pierscionki są oki bo sprawdzałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Śro 19:51, 08 Sie 2007    Temat postu:

sprawdź wszystkie połączenia w dolocie. peniwe zasysa lewe powietrze. i nie ma przez to mocy. dokręc gaxnik i krócieć i zobacz filtr powietrza wraz z jego obudową. zobacz też zy ta guma na gąxnik co sie ja nakłada jest cała lub nie zsuneła sie gdzieś.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
byrcz17
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 29 Sie 2006
Posty: 147
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów

PostWysłany: Czw 6:48, 09 Sie 2007    Temat postu:

jak by zasysal za duza dawke powietrza to by nie mogl wejsc na wyzsze obroty bo by sie dlawil... ale sprawdzic mozesz Cool
PozDro!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ozzi99
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 447
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Czw 9:47, 09 Sie 2007    Temat postu:

Dokładnie musisz pobawić się z gaźnikiem Laughing , bo to musi być jego wina....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Czw 9:51, 09 Sie 2007    Temat postu:

Moj znajomy mial podobny problem, ale mu przebijala elektryka motor na 1 i 2 mial moc zeby sie rozpedzic, ale na 3 juz nie mogl sie rozpedzac

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Czw 15:24, 09 Sie 2007    Temat postu:

tłok moze też puchnac jak jakis tandetny lub pierścienie felerne i zużyły sie za szybko.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Heniek16
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 15:28, 09 Sie 2007    Temat postu:

Z gażnikiem sie już bawiłem z filtrem powietrza też nie wiem co mam robić . A co trzeba zrobić zeby nie było przebicia elektrycznego tak jak ty kedzior napisałes ?? Wymieniałem tez dysze z gaznika rozwiercałem i nic nie pomogło

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Heniek16 dnia Czw 15:29, 09 Sie 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sorber
Tata:)
Tata:)



Dołączył: 26 Mar 2007
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: INFERNO

PostWysłany: Czw 15:29, 09 Sie 2007    Temat postu:

izolalecje trzeba miec dobra Smile co do filtra mi chodziło abys zajrzał czy dupa airboxu nie odczepiłą sie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Heniek16
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 15:31, 09 Sie 2007    Temat postu:

Przed wymianą wału i tłoka było wszystko oki i swiatła są jakby było przebicie to raczej ich by nie było

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin