Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar 200 po remoncie nie odpala pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:59, 28 Lis 2009    Temat postu: ogar 200 po remoncie nie odpala pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!

2 tygodnie temu ogar nie chciał odpalaci zdjąłem cylinder i zobaczyłem że pierścienie są pęknięte więc przyokazi przeprowadziłem remont generalny wymieniłem cylinder i tłoczek głowice gaznik ,magneto(bo było pęknięty cewki na wale platynki filter powietza praktycznie wszystko ale ogar niechce odpalici dlaczego na pycha ani z kapki siwiece rurzne próbowałem i nie pomogło pomórzcie plis pozdrawiam

iskra jest paliwo dochodzi do cylindra


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dawid054 dnia Nie 9:07, 29 Lis 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Nie 9:11, 29 Lis 2009    Temat postu:

musisz popatrzeć czy wszystko nowe założyłeś tak jak stare było a tłok dobrze ze strzałką wylotu spalin założyłeś? lub popatrz czy masz dobrze ustawioną iglice w gaźniku,przerwe na platynach,zapłon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 13:49, 29 Lis 2009    Temat postu:

szczaŁka jest w dobra strone .Zaplon ustwilem poprawnie ,platynki maja wystarczajaca przerwe i glica jest dobrze ustawiona a ogar nadal nieodpala

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wadar
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Lis 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:18, 29 Lis 2009    Temat postu:

a dochodzi wogule paliwo do cylindra??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:12, 29 Lis 2009    Temat postu:

tak bo siwieca jest zalana

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dawid054 dnia Nie 20:12, 29 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kornel9797
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 927
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wyżnica/Kraśnik

PostWysłany: Pon 14:58, 30 Lis 2009    Temat postu:

Zobacz może coś źle założyłeś.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Pon 16:22, 30 Lis 2009    Temat postu:

a jak wlejesz prosto na cylinder wache to odpali? a jaki kolor ma iskra ? 0,4mm na platynkach ustaw ? swiece przeczysc druciana szczotka i ustaw 0,5mm nie wiecej !

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wadar
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Lis 2009
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:46, 30 Lis 2009    Temat postu:

mojemu kumplowi tak samo się stało ale niekiedy odpalał podwyższyłem mu iglice na samą górę i teraz jeździ. Sprubuj może zadziała

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:52, 30 Lis 2009    Temat postu:

iglice podwyrzyłem i zaczoł pyrkaci troche ale nie odpalił co jest przyczynom

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Pon 19:27, 30 Lis 2009    Temat postu:

a jak tak "pyrka" to jak wykrecisz swiece to jest mokra? jak tak to zmniejsz poziom w komorze pływakowej albo na swiecy ustaw przerwe 0,3mm nie mniej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:31, 30 Lis 2009    Temat postu:

jest mokra a jak zmiejszyci dawke w komorze pływakwej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Wto 12:12, 01 Gru 2009    Temat postu:

jak odkrecisz dekielek (dwie śrubki) i tam masz dzyndzeleke taki i go do dołu odegnij

Do dołu mniej paliwa
Do góry wiecej paliwa


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawid054
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:03, 01 Gru 2009    Temat postu:

I TAK NIE ODPALA Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Wto 18:29, 01 Gru 2009    Temat postu:

Widze ze mamy ten sam problem ja ma identyczna sytuacje co do jawy ma iskre ma kompreche ma dobry zapłon a tylko prycha z rury i na tym sie konczy .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kiszek550
Nowy
Nowy



Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Głogów

PostWysłany: Wto 19:55, 01 Gru 2009    Temat postu:

Zmień Swięcę Albo Wypal Starą i Ustaw Przerwę 0,2 mm Jak Załapie To Nie Dawaj Dużo Gazu Bo Się Zaleje , Pochodzi Chwilę To Wtedy Wykręć Świecę I Ustaw Przerwę Na Świecy 0,4 mm. Jak Nie Odpali To Może Masz Wydech Zapchany albo masz Przebicie na Kablu Wysokiego Napięcia .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin