Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar 200 nie wchodzi na obroty jak jest cieply
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Pią 16:12, 03 Kwi 2009    Temat postu: ogar 200 nie wchodzi na obroty jak jest cieply

witam mam taki problem ogar nie wchodzi mi na obroty jak jest cieply niby ze dam caly gaz a on chodzi na małych obrotach i zgasnie nigdy takiego czegoś nie mialem zawsze palil mi za 1kopem jak byl zimny a teraz dopiero za 6. nie wiem czemu nie chce wejść na obroty jak wyłącze 3 i chce 1 to nie da rady bo na male obroty i zgasnie pomożcie mi. z gory dzieki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sunay12
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:29, 03 Kwi 2009    Temat postu:

obstawiam na kondensator... zobacz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Pią 18:04, 03 Kwi 2009    Temat postu: .

A JAK GO SPRAWDZIC CZY JEST DOBRY CZY ZLY TEN KONDENSATOR

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xlukasz
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 18:09, 03 Kwi 2009    Temat postu: ogar

Najpierw sprawdź świece a dopiero później kondersator. Być może masz przebicie na świecy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Sob 17:56, 04 Kwi 2009    Temat postu: .

sprawdzalem swiece wali iskre z kad sie da ze wszystkich stron. ogar strasznie sie mi grzeje jak przejade 2km to nie idzie go dotknac

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bocian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 164
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bogatynia

PostWysłany: Sob 20:05, 04 Kwi 2009    Temat postu:

Może coś nie tak z zapłonem, popatrz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Nie 7:24, 05 Kwi 2009    Temat postu: .

zapłon ustawilem gaznik wyczyscilem i jest to samo jak bylo co jest. czyzbym go przegrzal bo ten cylinder ma 2mies. pomóżcie prosze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Nie 8:20, 05 Kwi 2009    Temat postu:

Możliwe że tak... Ale wydaje mi się że jest to mało prawdopodobne.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sunay12
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:11, 05 Kwi 2009    Temat postu:

po prostu zmien kondensator i zobacz jak idzie bo prawdopodobnie to jest to, bo kondensator jak się nagrzeje może traci właściwości i dlatego może słabnąć

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez sunay12 dnia Nie 10:13, 05 Kwi 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Nie 18:48, 05 Kwi 2009    Temat postu: .

czy to napewno bedzie kondesator? chodzil do czasu ogar sile mial szedl jak burza a teraz tez ma sile tylko ze nie mozna go odpalic na starter bo na obroty nie wejdzie jak jest cieply.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 19:51, 05 Kwi 2009    Temat postu: Re: .

rafal200 napisał:
sprawdzalem swiece wali iskre z kad sie da ze wszystkich stron. ogar strasznie sie mi grzeje jak przejade 2km to nie idzie go dotknac


No to swieca do wywalenia. A tak wlasciwie to masz zaplon do ustawnia, mysle, ze wystarczy ustwaic platynki. No i ten kondensator niestety... Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Pon 13:18, 06 Kwi 2009    Temat postu: .

a platynki to jaka przerwę zrobic z 0.20mm. czy większą.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 16:55, 06 Kwi 2009    Temat postu:

Jak ustwaisz tlok w GMP rozwartosc ma wynosic 0,4mm(ZAWSZE) Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafal200
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Grudziądz

PostWysłany: Śro 12:25, 08 Kwi 2009    Temat postu: .

kupilem nowy kondesator ustawiłem zapłon i jest to samo jak bylo strasznie sie grzeje nie chce odpalac jak jest cieply no i nie wchodzi na obroty jak jest cieply o i muli sie. co jest do diabla odpiszcie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Śro 18:27, 08 Kwi 2009    Temat postu: Re: .

rafal200 napisał:
kupilem nowy kondesator ustawiłem zapłon i jest to samo jak bylo strasznie sie grzeje nie chce odpalac jak jest cieply no i nie wchodzi na obroty jak jest cieply o i muli sie. co jest do diabla odpiszcie


To mi nie wyglada na zaplon. Nie wymieniales tloka, pierscieni czy czegos w tym stylu? Tak jakby Ci tlok puchnal, lub jakby Ci swieca siadala, co takze jest mozliwe. W swiecy iskra nie moze walic po bokach. A jaki ma ta swieca kolorek? Pozdrawiam

P.S. Jest jeszcze cos, mozesz miec zatkany wydech lub filtr powietrza.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin