Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
ogar 200 muli go ciągle

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:29, 23 Kwi 2010    Temat postu: ogar 200 muli go ciągle

Cześ jestem tu nowy na tym forum i mam problem z ogarem 200 a mianowicie to gdy go odpalę to na niskich obrotach chodzi dobrze a gdy dodaję gaz to zmuła i gdy puszcze manetke znów chdzi dobrze i tak wkółko wymieniłem w nim filtr powietrza, świece, pływak bo był dziurawy, przeczyściłem gaźnik i kranik, regulowałem mu dawke paliwa i nic ciągle to samo już nie mam siły do tego motoru przoszę pomóżcie Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pią 21:30, 23 Kwi 2010    Temat postu:

Myslę ze tu regulacja gaznika pomoze lub gdzies lewe powietrze Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez hasik1978 dnia Pią 21:30, 23 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:41, 23 Kwi 2010    Temat postu:

Właśnie o to chodzi że lewego powietrza na pewno nie łapie i gaźnik też regulowałem i nic to nie dało a zapłon jest dobrze ustawiony na 100% bo mi pali z kopa i świeca daje iskrę niebieską a może być np. za dużo oleju w benzynie i mi świece zarzuca?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pią 21:46, 23 Kwi 2010    Temat postu:

no zalezy jaka mieszanke zrobiles . Moze za duzo oleju wlales i go bedzie mulic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:48, 23 Kwi 2010    Temat postu:

sprawdzę jutro jeszcze z tą benzyną jak nie to to ja już nie wiem Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kuba1231
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 230
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Z tąd

PostWysłany: Sob 7:41, 24 Kwi 2010    Temat postu:

dolej troche czystej benzyny i powinno pomuc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:39, 24 Kwi 2010    Temat postu:

zpuściłem tą starą benzynę i wlałem mu nowej czystej i nic ale jak odkręce mu świece to jest mokra a na iglicy ma ustawione jak najwięcej powietrza czyli pierwszy rowek od góry znirzałem mu też blasze tą w komorze pływakowej i nic ciągle to samo już jestem bezradny próbowałem na wszystkie sposoby i nic Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 10 Wrz 2009
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: Sob 12:32, 24 Kwi 2010    Temat postu:

No to teraz poczekaj aż zrobi się ciemno i go wtedy odpal, i poszukaj iskr na przewodach. Miałem dokładnie tak samo, okazało się że izolacja przetopiła się kabelki stykały się z silnikiem no i trochę spięcia byłoWink

Nie musi być ciemno ale wtedy lepiej widaćWink

Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hasik1978
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dębica

PostWysłany: Pon 10:26, 26 Kwi 2010    Temat postu:

daj na iglicy 2 rowek

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pon 12:05, 26 Kwi 2010    Temat postu:

A może za duża przerwa na przerywaczu, bo objawy na to wskazują.pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pon 14:09, 26 Kwi 2010    Temat postu:

A ja mysle ze gdzies kable masy dotykaja masz przerwany czy cos i ob rame np lub silnik czy cos takiego dotyka mialem tak samo w wsk 125.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Makster_26
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zielone płuca polski

PostWysłany: Śro 6:37, 28 Kwi 2010    Temat postu:

Jak dla mnie to będą zapchane/przypchane dysze gaźnika...
sprawdziłeś to??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian953
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 7:59, 28 Kwi 2010    Temat postu:

a moze kondenstator zmien na nowy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jasiczek93
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 19:55, 29 Kwi 2010    Temat postu:

W końcu problem rozwiązałem a mianowicie problem tkwił w gaźniku po prostu za mocno wkręciłem tą dysze od paliwa tą dłuższą i wyrobił się w gaźniku ten rowek do której ta dysza przylega i zamiast mi przez tą dysze paliwo dozować to leciało obok niej i mi go zalewało i lało się z gaźnika, wymieniłem gaźnik i problem się rozwiązał teraz nie leje z gaźnika i mi go nie zalewa tylko musiałem wyregulować obroty a nawet dodam że teraz to mi z kopa odpala czy jest zimny czy gorący Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
[Pro][Boszcz]
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Mar 2010
Posty: 556
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: Hajnówa

PostWysłany: Pią 5:24, 30 Kwi 2010    Temat postu:

No i tak powinno byc Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin