Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nieodpalający ogar 200 i stłumiony dźwięk

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
will
Nowy
Nowy



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 10:41, 14 Paź 2008    Temat postu: Nieodpalający ogar 200 i stłumiony dźwięk

A więc mam ogara 200 z silnikiem jawki 50. Iskrę ma bardzo dobrą i gaźnik dobrze wyregulowany. Ale gdy biorę do na "pycha" to na małym gazie niby coś tam łapie ale nie załapuje i nie odpala. Gry zwiększam gaz to silnik w ogóle nie łapie i ogar wydaje taki stłumiony dźwięk. Dodam też, że manetkę mam od komara z silnikiem rometowski. Bardzo proszę o pomoc.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jarzomb16
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 172
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Wto 10:56, 14 Paź 2008    Temat postu:

no ale co na kopniaka nie pali Question

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
will
Nowy
Nowy



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 11:31, 14 Paź 2008    Temat postu:

nie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tadek333
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 12:03, 14 Paź 2008    Temat postu:

jak masz stłumiony dzwięk to tłumik masz zatkany

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
will
Nowy
Nowy



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 12:11, 14 Paź 2008    Temat postu:

sprawdze ale wątpie bo jak mam na mniejszym gazie jest to nie ma tego dźwięku a jak podwyższam gaz to niestety jest no ale cóż sprawdze i dam odpowiedź

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomek13pl
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Zabrze

PostWysłany: Wto 13:14, 14 Paź 2008    Temat postu:

Ja bym spróbował ustawic zapłon

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
will
Nowy
Nowy



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 13:28, 14 Paź 2008    Temat postu:

zatkany tłumnik odpada. Zdjąłem dłumnik i kopnąłem - tylko dym leci a nie odpala. A rurka od tłumnika do cylindra nie jest zatkana bo sprawdzałem.

A jeśli chodzi o zapłon to po kolei bo coś robiłem. Przerwa na iskrowniku jest 4 mm (ustawiałem) a jeśli chodzi o zapłon. Ustawiłem tłok na GMP (czy coś w tym stylu - chodzi o to max wysunięcie) i cofnąłem go o 2mm. Sprawdziłem iskrownik i ustawił się w takim momencie, że jest przed tym "wybrzuszenie" które powoduje, że platynki się rozwierają. Mówiąc ogólnie, platynki się dotykają. To dobrze ustawiony zapłon?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ogierek093
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 954
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 3/5
Skąd: Biała Podlaska

PostWysłany: Wto 13:45, 14 Paź 2008    Temat postu:

mi się zdaje ze coś z filtrem powietrza nie tak jeśli po dodaniu gazu zmienia się dźwięk.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Wto 15:39, 14 Paź 2008    Temat postu:

sprawdź czy w ogóle ma założony filtr powietrza a jeśli masz założony to sprawdź czy nie jest zatkany i czy motor nie dostaje za mało powietrza

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Wto 16:06, 14 Paź 2008    Temat postu:

Simmering od skrzyni. Odkręć świecę i sprawdź czy nie jest zasyfiona olejem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
will
Nowy
Nowy



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:01, 14 Paź 2008    Temat postu:

filtr powinien być w porządku bo regularnie go czyszcze.

A jeśli chodzi o te simeringi. Owszem, gdy odkręcam świece jest czarna ale ją wycieram szmatą. Zawsze myślałem, że to przez ten "czad" powstały w wyniku spalania ale jeśli to simeringi to czeka mnie rozpoławianie silnika. Ale jeszcze z tym poczekam bo dziś spuściłem olej to może to coś da i moze odpali. Jeśli odpali to simeringi wymieniam Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Wto 17:52, 14 Paź 2008    Temat postu:

Jak nie odpalil z olejem w skrzyni, to tymbardziej nie odpali bez niego- bo zamiast oleju będzie ciągnął powietrze.

A i jeszcze jedna sprawa. Zanim zaczniesz rozwalać silnik, to może lepiej zalej w gaźnik czystego paliwa i próbuj palić. Kto wie co masz w baku...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez macq dnia Wto 17:53, 14 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lopez
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Sie 2007
Posty: 2300
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 46 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Suchedniów

PostWysłany: Wto 22:29, 14 Paź 2008    Temat postu:

will napisał:
zatkany tłumnik odpada. Zdjąłem dłumnik i kopnąłem - tylko dym leci a nie odpala. A rurka od tłumnika do cylindra nie jest zatkana bo sprawdzałem.

A jeśli chodzi o zapłon to po kolei bo coś robiłem. Przerwa na iskrowniku jest 4 mm (ustawiałem)(...)


4mm?! Powinno byc 0,4mm Exclamation


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Lopez dnia Wto 22:30, 14 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dzonas3
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Sie 2008
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 17:01, 15 Paź 2008    Temat postu:

chłopie ustaw pszerwe taką jaka powinna być i wyczysc pozadanie gaznik i zmiejsz troche dawke paliwa w komorze i pszestancie mu gadac ze ma walniety simering bo nie wrzystkie usterki sa spowodowane wadami simeringu a i zobacz czy nie łapie lewego powietrza na filtrze bo to tez moze sprawaic ze nie odpali bo skoro wydaje taki pogłos to zanczy ze gdzieć to ucieka i dlatego wiem bo taki dziwek wydaje na filtrze stozkowym

----------------------------------------------------------------------
Cytat:
"dziwek"


Jakich "dziwek"?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
WiktorLazar
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 86
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowe Miasto Lubawskie

PostWysłany: Śro 20:44, 15 Paź 2008    Temat postu:

Może tez być walnięty kondensator. Miałem tak w ogrze. 2 tygodnie się z tym męczyłem nie wiedziałem co jest. Czasami załapał świece zlewało cały czas. Zmieniłem kondensator i działaVery Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin