Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Mam problem z ogarem 200
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:02, 23 Lut 2008    Temat postu: Mam problem z ogarem 200

Kupiłem ogara 200 ale nie był na chodzie.Gościu od którego kupiłem motor powiedział że nie był odpalany przez rok.Dzisiaj odpaliłem go na zapych ale zaraz zgasł.Czy to wina że motor był jeszcze zimny czy czegoś innego Question proszę o odp.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jack'olik
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 464
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Sob 20:09, 23 Lut 2008    Temat postu:

to może być milion przyczyn, jeżeli stał rok to sprawdż jako pierwsze czy nie jest zapchany bak i gaźnik, czy świeca jest ok, a jak już to sprawdzisz i dalej będzie to samo, to napisz a my ci pomożemy Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
piotrasek92
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:02, 24 Lut 2008    Temat postu:

ja np kupiłem jawke na częsci która stała przez dwa lata bez paliwa i miałem tak zasyfiony bak ze co chwile gaznik mi zatykało a jak dałem filtr paliwa to przejechałem 500m i był do wymiany wiec radze Ci odkreć i wyczyść bak i gażnik

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Nie 10:14, 24 Lut 2008    Temat postu:

tak jak radzą koledzy wyczyść bak gaźnik wydech sprawdź czy na głowicy nie ma nagaru i czy świeca jest dobra Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:00, 25 Lut 2008    Temat postu:

Wczoraj wszystko sprawdziłem.Kupiłem nową święce ale tak nic nie pomogło.Odpaliłem go na zapych chwile chodził i zgasł potem jeszcze spróbowałem, chwile nim jechałem ale potem coś ,,zgrzytło" i zgasł.W garażu zobaczyłem że już oleju nie było.Co sie mogło stać?????proszę o odp.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Pon 14:01, 25 Lut 2008    Temat postu:

jeśli nie miałeś oleju w skrzyni to raczej nic poważnego nie powinno się stać w końcu i tak nie jeździłeś

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:07, 25 Lut 2008    Temat postu:

kolega mi mówił że mógł sie zepsuć wał abo poszły pierścienie?????????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Pon 14:24, 25 Lut 2008    Temat postu:

to nie miałeś oleju w skrzyni czy nie dolałeś do paliwa??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:31, 25 Lut 2008    Temat postu:

w paliwie miałem ale w skrzyni już nie było

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Pon 15:33, 25 Lut 2008    Temat postu:

to jak miałeś olej w paliwie to pierścieniom nic nie mogło się stać zalej skrzynie olejem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Pon 16:29, 25 Lut 2008    Temat postu:

Ja zawsze jak kupowałem motorek, to gdy wiedziałem, że będę miał go dłużej, odrazu robiłem remont silnika, bo nigdy nie wiadomo co poprzedni właściciel robił z maszyną... Tobie polecam to samo chyba, że części są w dobrym stanie. Najlepiej zacznij od sprawdzanie tulei cylindra, tłoka, pierścieni. Potem sprawdź czy wał nie ma luzów, wszystkie łożyska, simmeringi czy już nie puszczają.


A i powinieneś dostać ostrzeżenie za nazwę tematu, ale nie mnie to sądzić...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Lucas dnia Pon 16:33, 25 Lut 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 17:10, 25 Lut 2008    Temat postu:

ok.dzięki wszystkim za rady:-)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
beny14
Nowy
Nowy



Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:08, 26 Lut 2008    Temat postu:

ehh. wczoraj zobaczyłem że starter nie działa tzn.nie idzie ,,kopnąć' bo coś go w środku zacina.co to może być??????

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Bazi
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 408
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Godzikowice, woj.Dolnośląskie

PostWysłany: Wto 15:47, 26 Lut 2008    Temat postu:

Zjechana zębatka startera, tzw. półksiężyc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Wto 16:41, 26 Lut 2008    Temat postu:

Pewnie się coś zakleszczyło spróbuj na popych, może się odblokuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin