Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Mam problem błagam o pomoc !!
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 10:12, 17 Sty 2008    Temat postu: Mam problem błagam o pomoc !!

Witam to tak nie dawno zrobiłem remont silnika kupiłem łożyska symeringi cewki od zapłony iskrownik nowy tłok pierścienie przeczysciłem gaźnik kupiłem platynki ustawiłem zapłon ogar zapali ale coś sie dusi strzela na rurę jak obrotów nabierze to włączę mu 1 i nie ruszy taki słaby !!!!!!!!!!!! Pomuzcie błagam !!!!!

Nazwij jakoś sensownie założony przez Ciebie temat bo jak nie to dostaniesz ostrzeżenie. sir_headly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 826
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Myszkowa

PostWysłany: Czw 11:50, 17 Sty 2008    Temat postu:

ja mialem coś podobnego. Mialem źle zapłon ustawiony. ustawilem i bylo ok. i sprawdź też wszystkie połączenia kabli.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Czw 14:11, 17 Sty 2008    Temat postu:

mi to wygląda na źle ustawiony zapłon albo za mało paliwa dostaje Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:46, 17 Sty 2008    Temat postu:

przestawiłem zapołon i juz sie nie dusi tylko taki słaby ze jak wsadze mu 1 to nie ruszy a maja cos do tego tarcze sprzengłowe ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mangus
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 1813
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 44 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 15:24, 17 Sty 2008    Temat postu:

Może być żle ustawione sprzęgło... Jak wymieniasz pierścienie i tłok to musisz go dotrzeć... W czasie docierania silnik będzie słaby. W miarę czasy będzie stawał się coraz silniejszy aż będzie już normalny Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 15:36, 17 Sty 2008    Temat postu:

rozumie ale zeby nie ruszył z miejsca Sad ale jak sciagłem dekiel od zapłonu i zapaliłem go wsadziłem 1 to obrucił kołem dosc nawet

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw 16:09, 17 Sty 2008    Temat postu:

Sprawdź przekładkę pomiędzy tarczami sprzęgła czy mają takie wypustki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 17:30, 17 Sty 2008    Temat postu:

ale co tam by sie miało zmienic ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw 17:54, 17 Sty 2008    Temat postu:

Mogły sie wyrobić i nie bedziesz miał sprzęgła Wink Miałem takie coś u siebie dlatego doradzam Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mangus
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 1813
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 44 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 18:20, 17 Sty 2008    Temat postu:

Ale jakby nie miał sprzęgła to by przecież jakoś ruszył i byłby mocny bo by nie miał żadnych oporów ze strony sprzęgła...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw 18:24, 17 Sty 2008    Temat postu:

Mangus nie łap mnie za słówka , chodziło mi o to ze sprzęgło bedzie strasznie mu ciągnelo .. moze zle sie wyrazilem i wteyd bedzie miał słaby silnik ..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Czw 19:08, 17 Sty 2008    Temat postu:

Jak strzela z tłumika i jest słaby to na 100% zapłon, wkońcu rozbierałeś silnik do remontu, więc zmieniłeś ustawienie zapłonu. Ustaw dobrze i napisz czy coś pomogło.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 8:02, 18 Sty 2008    Temat postu:

Zapłon sobie zaznaczyłem . I wczoraj przestawiałem go troszke i juz nie strzela tylko dalej taki słaby ze mnie trafia niewiem moze sprzegło

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Pią 11:08, 18 Sty 2008    Temat postu:

A ciągnie na biegu ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
neoNix
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 19
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 12:49, 18 Sty 2008    Temat postu:

no troche ciagnie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin