Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
jawka pali ale nie jezdzi (ruszy to gaśnie)
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
plaz13
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:04, 01 Sie 2008    Temat postu: jawka pali ale nie jezdzi (ruszy to gaśnie)

mam następujący problem:
Jawka jeździła dobrze pewnego razu przejechałem z 30 km i jak stanęła tak nie ruszyła.
Dziwne jest to, że silnik da się odpalić, na luzie chodzi ładnie równo. gdy wrzuci się bieg przejedzie się kawałek to nagle przestaje jechać pierdnie kilka razy i staje. gdy dodam malutko gazu nawet pojedzie troszkę ale po chwili znowu gaśnie. z gaźnikiem robiłem różne cuda czyściłem podginałem blaszkę zmieniłem na drugi i td. to samo. świeca ogólnie czarna, myślę że zalewa choć ciężko to określić gdy się odpala na pycha ciągle i jeździ po 20 m. zmieniałem świece i przerwę na nich. paliwo 1:50 i jest w baku to samo na którym jeździła wcześniej.
jestem ogólnie początkujący w tych sprawach. tłumik zdjąłem, zdjąłem filtr powietrza - to samo. jeszcze jedno ważne: gdy wyjmę rurkę z paliwem wydaje mi się, że dobrze chodzi aż wypali wszystko i gdy przymknę kranik wydaje mi się, że jest lepiej choć to może mi się tylko wydaje. ponieważ próbowałem wszystko na dwóch gaźnikach myślę że to nie ich wina. może ktoś wie czego..? help... dzięki z góry.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hary94
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pieruszyce

PostWysłany: Pią 19:03, 01 Sie 2008    Temat postu:

blaszka i iglica na wyzszy rowek... EWENTUALNIE mozesz pooprobwac z zaplonem ale... raczej nie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 20:01, 01 Sie 2008    Temat postu:

Może zapłon ci sie troche przestawił albo masz złom przerwe na przerywaczu[platynkach] albo olej bieże jak masz świece czarną [bo powinna byc brązowa].

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Damian dnia Pią 20:02, 01 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 826
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Myszkowa

PostWysłany: Pią 21:48, 01 Sie 2008    Temat postu:

a może ci zaworek nie trzyma?? ja mialem tak Wink wymien i powinno pomóc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plaz13
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:50, 01 Sie 2008    Temat postu:

no spróbuje przestawić iglicę, ale wtedy to chyba go będzie jeszcze bardziej będzie zalewać, aczkolwiek spróbuję tzn mogę ją przestawić tylko na niższy, bo jest już na najwyższym, tzn na tym na końcu. i co rozumiecie pod hasłem że bierze olej, skąd? z silnika? niestety jawka została daleko od mojego domu jak spróbuje przestawić iglicę to napisze czy to coś dało. potem popróbuje z tą przerwą, ale trochę boję się to spartolić. obaczym.

no ale na dwóch zaworkach próbowałem i jak się je domknie to nie leci paliwo więc to chyba nie to.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez plaz13 dnia Pią 21:55, 01 Sie 2008, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 826
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Myszkowa

PostWysłany: Pią 22:31, 01 Sie 2008    Temat postu:

plaz13 napisał:
no spróbuje przestawić iglicę, ale wtedy to chyba go będzie jeszcze bardziej będzie zalewać, aczkolwiek spróbuję tzn mogę ją przestawić tylko na niższy, bo jest już na najwyższym, tzn na tym na końcu. i co rozumiecie pod hasłem że bierze olej, skąd? z silnika? niestety jawka została daleko od mojego domu jak spróbuje przestawić iglicę to napisze czy to coś dało. potem popróbuje z tą przerwą, ale trochę boję się to spartolić. obaczym.

no ale na dwóch zaworkach próbowałem i jak się je domknie to nie leci paliwo więc to chyba nie to.


to ze bierze olej to przez walnięty simmering od strony sprzęgla i dlatego zalewa świece. A po wykręceniu świeca jest masakrycznie zazucona takim "czymś" czarnym?? jak tak to masz walnięty simmering Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DjKamillo
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 153
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 5/5

PostWysłany: Sob 9:43, 02 Sie 2008    Temat postu:

Spróbuj ruszyć z jedynki bo jak spróbujesz ruszyć z trójki to chyba zgaśnie Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pablo94
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 60
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 9:50, 02 Sie 2008    Temat postu:

może masz za mocno tylni chamulec podciągnięty i ci chamuje tylne koło i gaśnie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plaz13
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:21, 02 Sie 2008    Temat postu:

bynajmniej na pycha nie odpalam z trojki i na pewno to nie wina hamulca. jestem początkujący ale w miarę rozgarnięty Wink
możliwe to z tym simmeringiem, ale to oznacza, ze trzeba rozpołowić silnik, a mam pewne wątpliwości czy potem to poskładam... a czy może to być wina czegoś z elektryki? z rzeczy takich prostych jak nie stykający kabelek albo kondensator albo cewka albo cuś?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
David
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Sob 11:45, 02 Sie 2008    Temat postu:

Żeby wymienić simering od strony sprzęgła nie trzeba rozpoławiać silnika.Wystarczy zdjąć zębatkę tą od sprzęgła wyjąć stary,włożyć nowy i już.Ale wedługmnie to że gaśnie jak wsiądziesz i wrzucisz bieg to niestykający kabel.Ja miałem podobnie że mi zgasł,potem go zapaliłem wrzuciłem bieg i zgasł.Dopiero jak dopchałem do domu,zorientowałem się że odłączył mi się kabel od cewki butelkowej...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawel93
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 826
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Myszkowa

PostWysłany: Sob 13:59, 02 Sie 2008    Temat postu:

no ja miałem kiedyś podobny przypadek jak mówił David- zgasl mi ogarek i pchalem go przez calą wieś a pod domem okazalo sie ze kabelek sie wysunąl z wsuwki do cewki butelkowej ehh..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plaz13
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 8:23, 08 Sie 2008    Temat postu: udało się

No docisnąłem kabelki od cewki, poprawiłem jeden kabelek przy magnecie, świeca przy minimalnych zapaleniach nie robiła się czarna, zwiększyłem dopływ paliwa pogiąłem blaszkę w gaźniku i ruszyła Very Happy
a zimmering o którym była mowa chyba faktycznie szczelony.
dzięki za pomoc i pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Radzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sty 2007
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: rudnik

PostWysłany: Pią 11:25, 08 Sie 2008    Temat postu:

Daj foto świecy jak wykręcisz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
peo2299
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 275
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rybnik

PostWysłany: Pią 12:23, 08 Sie 2008    Temat postu:

Ja tez miałem podobna sytuacje ale wtedy zostawilem ogarka na noc bez wkreconej swiecy i nastepnego dnia z pierwszego kopa odpalal

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Radzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sty 2007
Posty: 588
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: rudnik

PostWysłany: Pią 13:19, 08 Sie 2008    Temat postu:

Może masz wodę w baku wmieszaną z paliwem.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Radzio dnia Pią 13:21, 08 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin