Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Jawa nie pali
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:14, 03 Mar 2010    Temat postu: Jawa nie pali

WIec odpalilem jawe strzelilo cos z gaznika albo z rury i zgasla... Teraz nie chce odpalic co to moze byc? Sprawdzalem gaznik wszystko dobrze wyczyszczone,ustawione i nic.. Prosze o pomoc bo juz mnie cos bierze. Juz mi sie sni jak ja na zlom oddaje.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kredek001
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 14:51, 03 Mar 2010    Temat postu:

sprawdz swiece ja tez tak miałem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:58, 03 Mar 2010    Temat postu:

wyczyscilem i nic iskra byla dobra

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Śro 15:47, 03 Mar 2010    Temat postu:

spokojnie cierpliwości Razz że jest iskra na świecy to nie znaczy że jest dobra ja radził bym spróbować na innej jeżeli mówisz że jawka była dobrze ustawiona a jak kopiesz i strzela ciągle to wina złego ustawienia zapłonu a platynki masz w dobrym stanie??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:58, 03 Mar 2010    Temat postu:

Platynki nowe dobrze ustawiona, Jak kope to nic sie nie dzieje. Pierwszy raz po pierwszym odpaleniu strzelilo zgasla i nie chce odpalic..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ogarzysta200
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Maj 2009
Posty: 845
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 54 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeżewo/Kujawsko-Pomorskie

PostWysłany: Śro 19:10, 03 Mar 2010    Temat postu:

Według mnie to wina zapłonu.Jawka czy Ogar to nie jest taki "motór",że ustawisz i lejesz i jedziesz tak jak w chińczorach.Tu trzeba cierpliwości.

Musisz jeszcze raz zapłon ustawić a jak to nie pomoże to regulacja gaźnika.Zerknij też na filtr powietrza,u mnie był już zabrudzony i też Jawka strzelała,wymieniłem i jest dobrze.

Ogółem nawet jeśli piszesz,ze jest dobrze ustawiona to jednak coś jej jest nie tak i ja zawsze tak robie że ustawiam jeszcze raz wszystko,Taka moja teoria.Wink
Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojta1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chybie

PostWysłany: Śro 20:15, 03 Mar 2010    Temat postu:

Cytat:
Jawka czy Ogar to nie jest taki "motór",że ustawisz i lejesz i jedziesz tak jak w chińczorach.Tu trzeba cierpliwości.

Akurat wg. mnie to na odwrót.
Proponuje sprawdzić kondensator,może też brać olej do cylindra i też będzie bieda z odpalaniem,lub masz za wcześnie lub za późno zapłon ustawiony ale jeżeli mówisz że dobrze ustawiłeś to wykluczam tą możliwość.
Cytat:
Juz mi sie sni jak ja na zlom oddaje

Ani o tym nie myśl Exclamation Exclamation Exclamation Evil or Very Mad Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 5:14, 04 Mar 2010    Temat postu:

Kondesatorek nowy wczoraj kupiony,filt zaraz sprawdze i ustawie jeszcze raz zaplon i sie okaze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
GonzO
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 5:41, 04 Mar 2010    Temat postu:

może ci śrubka trzymająca platynki nie trzyma i się pazłon przestawia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 14:11, 04 Mar 2010    Temat postu:

Zobacze ale wieczoram P.s watpie zeby sie pazlon przestawiał ;d

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Czw 15:44, 04 Mar 2010    Temat postu:

Możecie być mile zaskoczeni bo przy sprawnym silniku jeździłem na wszystkim, jest niezniszczalna... Co do problemu widzę dwa rozwiązania: pierwsza zapłon, zły kąt wyprzedzenia, drugi to problem z silnikiem właściwym np duża rysa, źle ustawione kąty okien, zniszczony tłok i usterka którą ja obstawiam to pęknięty/te pierścienie. Pozdrawiam Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 5:37, 05 Mar 2010    Temat postu:

z tym tlokiem to moze byc bardzo mozliwe bo go nie wymienialem. A tak ogolem to do jawy lepiej dac tlok 3 pierscieniowy czy 2?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Makster_26
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Zielone płuca polski

PostWysłany: Pią 13:18, 05 Mar 2010    Temat postu:

A może masz wode w paliwie??, ja miałem i strzelał, a nawet niechciał odpalić...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kornel9797
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 927
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 16 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Wyżnica/Kraśnik

PostWysłany: Pią 13:30, 05 Mar 2010    Temat postu:

3 pierścieniowe niby lepsze , ale dużej różnicy nie ma.
Kup co będzie w sklepie, najlepiej 3 pierścienie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian1589PL
Nowy
Nowy



Dołączył: 03 Mar 2010
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:43, 05 Mar 2010    Temat postu:

Zawsze mam problem z ustawieniem zapllonu i teraz musze sie trudzic zeby go dovrze ustawic. Co do wody w baku tu nie ma spuscilem paliwo sprawdzilem i nie ma. Dostalem prpozycje calego zestawu [tuningowego] na 60 cm oplaca sie? koles chce 70zl za nowy

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Damian1589PL dnia Pią 16:44, 05 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin