Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
jawa 50 nie odpala
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Pon 14:41, 09 Lut 2009    Temat postu:

wymień kondensator bo to przez niego nie chce ci zapalić Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:04, 09 Lut 2009    Temat postu:

Nie to nie jest kondensator on odpowiada za wysokie obroty a nie za odpalanie motoru. Tak więc może to być jeszcze że pierścionki się złużyły albo masz popuszczaną głowice i przez to nie ma kompresji z co za tym idzie motorek nie odpali.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pon 18:28, 09 Lut 2009    Temat postu:

Googer kondensator odpowiada za wysokie obr. ale i za odpalania motorka Smile
np. jadę sobie do chaty a ten mi zgasł w domu patrze świeca ma przebicie (8 świeca z kolei po ok 10km kaput) zakładam nową kopię 3 razy i zapalił a wcześniej palił normalnie za 1 Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 18:43, 09 Lut 2009    Temat postu:

Mnie jak padł to moto paliło tylko zero obrotów wogóle nie reagował.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pon 18:47, 09 Lut 2009    Temat postu:

heh to mi jakoś jeszcze zipi ;D a co do tematu to według mnie złe ustawienie poszczególnych elementów lub słaba kompresja Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Pon 20:03, 09 Lut 2009    Temat postu:

Kondensator steruje opoznieniem zaplonu wiec przy jego uszkodzeniu iskra moze nie wystepowac w okreslonych warunkach, nie byloby zle go wymienic Wink Potem pozostaje nieszczelnosc, szczegolnie na tloku. Jezeli czasami strzela jest to objaw zuzytych juz pierscieni. Sprawdz to, moze simmering CI poszedl?! Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Goger
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:31, 09 Lut 2009    Temat postu:

A świeca ci się trzyma dobrze w gwincie bo ja miałem i raz mi ją całkiem wysadziło wieć jak jak będzie gwint troszkę uszkodzony to nie będzie komprechy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Śro 9:56, 11 Lut 2009    Temat postu:

Kompresja jest dobra bo jeszcze 2 miechy temu działał

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez gacek017 dnia Śro 10:15, 11 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Śro 16:45, 11 Lut 2009    Temat postu:

wymienisz ten kondensator czy nie skoro twierdzisz że kompresje masz dobrą Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Śro 23:00, 11 Lut 2009    Temat postu:

Dzięki za pomoc...
to był jednak kondensator


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez gacek017 dnia Wto 17:47, 17 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin