Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak trzeciego biegu
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Sob 12:15, 01 Mar 2008    Temat postu: Brak trzeciego biegu

Mam kolejny problem. Wczoraj złożyłem w końcu silnik (jeszcze nie założyłem cylindra) i sprawdzałem na sucho biegi i mam tylko 1, luz i 2 a gdzieś mi wcięło 3. Automat jest OK, wałki są OK, autamat przed włożeniem w karter zmieniał wrzystkie biegi po kolei a teraz nie ma trójki. Nie wiem co to może być i prosze o pomoc, z góry dziękuję Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 12:31, 01 Mar 2008    Temat postu:

masz trójka, tylko trzeba mocno wrzucić, ja miałem tak samo jak silnik na sucho sprawdzałem kręcąc zębatką

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Sob 12:33, 01 Mar 2008    Temat postu:

Tak myślisz Profi? Wieczorkiem złoże do końca i naleje olej i zobaczymy, ale dzięki za odpowiedźSmile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 12:54, 01 Mar 2008    Temat postu:

no bo sprawdzałeś w ramie na założonym łańcuchu pchając go, czy w domku kręcąć tylko zębatką?? nie nalewaj oleju, jakbyś miał znowu rozkładać, to lepiej na sucho, niż się potem babrać

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Sob 12:57, 01 Mar 2008    Temat postu:

W domu kręciłem zębatką od stronu sprzęgła i 1, luz i 2 wchodzą normalnie a 3 nie chce, na siłe pchałem wajchą zmiany biegów i nic...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 13:04, 01 Mar 2008    Temat postu:

pchaj wajchę ale kręcąc zębatką, wtedy powinno wskoczyć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MichalF
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 472
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: sie wziol ramzes?

PostWysłany: Sob 13:05, 01 Mar 2008    Temat postu:

ja wogule jak mam zgaszoną jawke to 3 nie mam wogule (zawsze) musze się pierwsze rozpędzic na 2 potem 3 normalnie wskoczy. a jak jeszcze ci nie bedzie dzialać to tam jest na zewnątrz silnika regulacja. możesz spokojnie złozyc cały silnik do kupy bo z 3 tak zawsze jest

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Sob 13:07, 01 Mar 2008    Temat postu:

Spoko, to składam dziś silnik do końca... Aha, nie ma mowy o składaniu... W wale nie mam tej tulejki a w sklepie facet powiedział że nie mają takich do jawy i trzeba kupić inna i ją rozwiercić, a ja nie mam o tym pojęcia jak to zrobić... U was też nie ma tulejek na wymiar?? A czy ta na agmocie jest dobra??

EDIT: chodzi o tulejkę na wale korbowym


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez AmaSoft dnia Sob 13:08, 01 Mar 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Sob 14:18, 01 Mar 2008    Temat postu:

oczywiście, ze są, ewentualnie można je zastąpić łożyskiem igiełkowym. to kup inna tulejkę i daj wał razem ze sworzniem do tokarza, mi tak zrobił za 15zł

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
garden92
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 434
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: z Katowic

PostWysłany: Wto 11:56, 04 Mar 2008    Temat postu:

Naciskaj na 3 i wtedy kopnij i musi sie wbić 3 a jak nie to coś jest nie tak Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 13:19, 08 Mar 2008    Temat postu:

Ja miałem tak , ze musialem troche wajche do gory podniesc a potem dopiero moglem 3 wrzucic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AmaSoft
Moderator
Moderator



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Żabieniec [Maz.]

PostWysłany: Sob 18:55, 08 Mar 2008    Temat postu:

Już wszystko działa, mam trzeci bieg, pomógł mi kolega Profi:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dawidek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 207
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SANDOMIERZ

PostWysłany: Nie 17:53, 09 Mar 2008    Temat postu:

Jak juz o biegach mowa.. To ja złozylem moj silnik i mam tylko 1 i luz..:/ nie wiem co to moze byc. Pomizcie!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Profi
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Maj 2006
Posty: 2167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 68 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Ozimek/Gliwice

PostWysłany: Nie 18:41, 09 Mar 2008    Temat postu:

nie dokręciłeś automatu biegów od góry

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MichalF
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Paź 2007
Posty: 472
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: sie wziol ramzes?

PostWysłany: Nie 18:55, 09 Mar 2008    Temat postu:

bartek_00 ja tez tak mam jak mam dwójke i chcę dać 3 bieg to musze dać wajche troche do góry a potem wbić 3 bieg,

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin