Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak Iskry pomocy !

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sheridan
Nowy
Nowy



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:09, 21 Lis 2009    Temat postu: Brak Iskry pomocy !

Witam jestem tutaj nowy i nie wiem czy temat był ale przeglądałem i nie widziałem nigdzie. Otóż mam ogara 200 i chodzi o to że nie mam iskry na świecy sprawdzał cewkę tą pod bakiem miernikiem z ojcem jest dobra sprawdzałem także na kablach które wychodzą prost z silnika i gdy kopnąłem miernik pokazywał że prąd jest co może być tego przyczyną że nie ma iskry?? pomocy z góry dzięki Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 11:30, 21 Lis 2009    Temat postu:

zobacz czy masz prąd w fajce-palcem
jak będzie to zobacz czy jest taki.. jak to powiedzieć jednolity i mocny czy słaby i rozproszony (nie wiem jak to nazwać)
jeśli jest mocny to zmień świece a jeśli zmiana świecy nic nie dała to sprawdź zapłon.
Pozdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sheridan
Nowy
Nowy



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:42, 21 Lis 2009    Temat postu:

wszystko sprawdzałem.. cewke miałem nawet od kumpla z moto która działa bo jeździ na niej a u mnie iskry nie ma jak włożę świece do fajki i kopnę zastanawiam się czy nie będzie coś uszkodzone w świetle w tym przełączniku brak styku jakiegoś czy nie wiem .. co myślisz??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 11:59, 21 Lis 2009    Temat postu:

a wcześniej była iskra?? dalej nie wiem czy masz prąd w fajce? sprawdź zapłon a w usterke stacyjki wątpie..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sheridan
Nowy
Nowy



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:27, 21 Lis 2009    Temat postu:

była iskra normalnie on odpalił pochodził z 5sek. i zdechł .. paliwo dochodzi bo świeca po odkręceniu morka sprawdzałem tą fajke i przechodzi prąd taki średnio mocny taki no dziwny nie wiem jak to wytłumaczyć . wsadzałem inna świecę do fajki sprawdzałem iskrę i nie było nie mam pojęcia co jest nie tak ..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Sob 14:29, 21 Lis 2009    Temat postu:

Ja też stawiam na zapłon. Sprawdz kabel od cewki do fajki i fajke

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sheridan
Nowy
Nowy



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:42, 21 Lis 2009    Temat postu:

duzdzio sprawdzałem tym sposobem który podał kolega wyżej żeby palec wsadzić wsadziłem kopnąłem i przeszedł prąc ale taki śmieszny ni mocny ni słaby ;p nie wiem co jest zawsze palił od kopniaka obojętnie czy zimny czy ciepły .. wczoraj odpalam pochodził z 5 sek. i zgasł i już nici z odpalenia go.. Neutral

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Sob 14:47, 21 Lis 2009    Temat postu:

Zobacz jeszcze stan kondensatora

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sheridan
Nowy
Nowy



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:29, 21 Lis 2009    Temat postu:

Kondensatory wymieniałem +/- 3 tyg temu..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Sob 16:11, 21 Lis 2009    Temat postu:

a platynki sprawdzałeś? może się przestawiły lub zapłon przesunął na max-a spróbuj odkręcić fajke i kabel wsadzić połączyć ze świecą i wtedy spróbować lub jak zmieniałeś kondesator to źle przykręciłeś do platynek te podkładki źle dałeś

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maliniak
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gałków Mały

PostWysłany: Sob 16:43, 21 Lis 2009    Temat postu:

małem tez taki problem kiedys i okozało sie ze to była przyczyna zuzytych podkładek izolujacych platynki i miał przebica iskra latała mi po ramie a nie po świecy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Sob 17:36, 21 Lis 2009    Temat postu:

sprawdź rozwarcie przerywacza na GMP (górny martwy punkt) powinno wynosić 0,4mm, lub zmień kondensator i sprawdź dokręcenie śrubki mocującej kable do przerywacza oraz płytki izolujące styki przy przerywaczu. pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Nie 19:46, 22 Lis 2009    Temat postu:

W ogarze jest tak prosta elektryka, że nie wiem, już się pochawaliłeś, że masz miernik. Spodziewam się, że jest w nim taka funkcja(w okolicy mierzenia oporu), że jak zetkniesz przewody miernik piszczy lub coś w tym stylu. Jeżeli tak to sprawdzasz każdy przewód po kolei, jak nie masz tej funkcj możesz mierzyć opór, ale jest to mniej wygodne... Najważniejszy pomiar(sprawdzasz każdy kabel) to między kowadełkiem a masą tylko uwaga! Trzeba odłączyć kabel od cewki i wyyciągnąć z mocowanie konedensator a platynki muszą być rozwarte(stacyjka ma być przekręcona w zapłon). Oczywiście nie ma piszczeć, jeżeli to nie to pomyślimy dalej Wink Pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
vojtekp
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: Pon 8:24, 23 Lis 2009    Temat postu:

Miałem tak że nie miałem iskry i też że czasem odpalał na chwile, też miałem nowy kondensator ( oczywiście polski) niby przejechałem na nim 15km no i motorek zdechł i jak zmieniłem kondensator na czechosłowacki iskra na świecy się pojawiła, i odpalił na kopa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin