Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak Iskry

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
robertfilipiak1234
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 14:56, 01 Sie 2009    Temat postu: Brak Iskry

Motor mi nie odpala, nie ma iskry.
Sad Nie wiem co zrobić,proszę pomóżcie Crying or Very sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sunay12
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:29, 01 Sie 2009    Temat postu:

ustaw zapłon , zmien swiece , sprawdz kondensator , cewke W/N i kabel wn... cewke zapłonową... itp

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Sob 15:48, 01 Sie 2009    Temat postu:

W skrucie to całą elektryke musisz zrobić.Pozdr

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Black Dog
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siemianowice Śl.

PostWysłany: Sob 16:56, 01 Sie 2009    Temat postu:

Nie wiem co wy macie z tą cewką W/N przecież ona się praktycznie nie psuje

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Sob 18:01, 01 Sie 2009    Temat postu:

sprawdź przewody w lampie czy ci się nie odłączyły i czy nie odłączyła ci się masa
i weź kable od iskrownika od razu do cewki W/N i sprawdź czy będzie iskra wyczyść styki przerywacza platynki powinny się otwierać na 0.4mm a zapłon powinien następować ok 1.8mm przed górnym położeniem tłoka Pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez krzysiek025 dnia Sob 18:36, 01 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
przemo
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 1637
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 4/5
Skąd: Ryki( Lubelskie )

PostWysłany: Sob 19:04, 01 Sie 2009    Temat postu:

zapewne to kondensator:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 19:16, 01 Sie 2009    Temat postu:

masz prąd w fajce? jeśli nie ustaw zapłon ma 1.8mm przed GMP i przerwę na platynach 0.4mm, jeśli masz zmień świece no to by było na tyle.
aa i jeszcze jak pisał kolega sprawdź przewody
Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
robertfilipiak1234
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:30, 01 Sie 2009    Temat postu:

platynki są ustawione dobrze, niema prądu w fajce(sparwdziłem to wkładając palec i starter brak prądu) kondensator jest nowy a jak sprawdzić czy dobra jest cewka?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 19:40, 01 Sie 2009    Temat postu:

masz inną? możesz podmienić a jak masz kable do cewki WN podpięte? masa podłączona? kable w stacyjce?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
robertfilipiak1234
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:41, 01 Sie 2009    Temat postu:

kable w stacyjce są podlączone, cewki nowej niemam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 19:45, 01 Sie 2009    Temat postu:

nie nowej tylko innej np simson 6V 12V z malucha dosłownie byle jaką aby była dobra, a weź dotknij kabla co idzie z iskrownika do cewki i masy-ramy i kopnij powiedz czy czujesz przepływ prądu
Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
robertfilipiak1234
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:52, 01 Sie 2009    Temat postu:

zrobiłem dziś tak jak mówił bazalt wtedy czułem przepływu prądu

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez robertfilipiak1234 dnia Nie 13:47, 02 Sie 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin