Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
2 Problemy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
OOryginall
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: ŻAGAŃ

PostWysłany: Śro 19:15, 18 Lip 2007    Temat postu: 2 Problemy

WItam wszytkich.Otórz mam taki problem:
1)Kilka dni temu rozpoławiałem silnik w celu wymiany sprężyny od startera i wymiany tarcz sprzęgłowych.Po złorzeniu silnika jak przyciskam sprzęgło to nie rozprzęgla mi tylko jest tak jak bym go wogóle nie przyciskał i ciągnie na biegu. CO mam zrobić żeby wszystko działało tak jak przedtem ( popychacz i ten krótszy oraz kulkę wsadziłem)
2)Biegi mi wskakują jest 1,2,3 ale luzu brak, PROSZĘ o porady.

Tematów nie piszemy wielkimi literami! Zapraszam do zapoznania się z regulaminem. Ostrzeżenie x 1


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
czarny
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 04 Lut 2007
Posty: 220
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Śro 19:50, 18 Lip 2007    Temat postu:

reguluj sprzeglo sroba w pokrywie a z tym luzen to nie wiem moze wodzik ci zpadl w trakcie skladania

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wiooreck
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 228
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Przysucha

PostWysłany: Śro 21:01, 18 Lip 2007    Temat postu:

ale jak twierdzi że jest 1,2,3, to jak mógł zpaść??
może jest luz ale słabo wyczuwalny?? ja tak miałem w jednym z ogarów i jakoś się wyrobiło... dokręcałem tylko co jakiś czas śrubkę od "gałki" zmiany biegów


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
OOryginall
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: ŻAGAŃ

PostWysłany: Czw 6:49, 19 Lip 2007    Temat postu:

Nie nalałem jeszcze oleju przekładniowego czy to może mieć wpływ na działenie biegów lub sprzęgła?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 9:24, 19 Lip 2007    Temat postu:

To znaczy jeździsz bez oleju w skrzyni? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Czw 9:28, 19 Lip 2007    Temat postu:

necroorcen napisał:
To znaczy jeździsz bez oleju w skrzyni? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
No jak pisze że nie nalał Laughing Ale jeszcze go chyba nie zapalił Razz

Topic: no możliwe że luzu nie możesz znaleźć przez brak oleju


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
OOryginall
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Maj 2007
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: ŻAGAŃ

PostWysłany: Czw 15:54, 19 Lip 2007    Temat postu:

Nie no nie jeździłem bez oleju.Jużgo nalałem i odpaliłem.Ale teraz pojawił się kolejny problem bo gdy wrzucę 1 to po chwili jechania wyskakuje lub czasami nie ma jej wogóle

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Czw 22:11, 19 Lip 2007    Temat postu:

A moze to nie wina sprzegla , czy oleju ale cos zle zlozyl ;> tryby nie pasuja albo moze automat biegowy rozwalony :>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lucas
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 1374
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Pią 6:49, 20 Lip 2007    Temat postu:

Możesz sprawdzić czy automat zmiany biegów jest dobrze przykręcony Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bartek_00
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 313
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Sob 14:48, 21 Lip 2007    Temat postu:

regulowales ta srubka na kapie ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin