Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
zanikajaca iskra
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Wto 8:03, 27 Sty 2009    Temat postu:

mi to wygląda na walnięty kondensator też tak kiedyś miałem ale po wymianie kondensatora pomogło i pali od pierwszego kopa Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 18:41, 27 Sty 2009    Temat postu:

No to albo zalewa gaznik(wykonawca czynnnosci) albo zle zaplon jest doregulowany. Znajdz jakis artykul na ten temat. Powinien nastepowac dokladnie 1,8mm przed GMP tloka lub na oko lekko przed 2mm. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Wto 20:12, 27 Sty 2009    Temat postu:

a platynki powinny się rozwierać dokładnie 0.4mm jeśli chceż przyśpieszyć zapłon to iskrownik w lewo a jak opóźnić to w drugą stronę ale wydaje mi się że to jednak jest kondensator bo masz identyczne objawy w swoim ogarze Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 21:08, 27 Sty 2009    Temat postu:

No coz... Jakby calkowicie padl kondensator iskry nie byloby wogle, lub bylaby w okreslonych okolicznosc. Biorac pod uwage to, ze kondensator reguluje opoznienie zaplonu nadal objaw to zle nastapienie zaplonu, czyli jego rozregulowanie Wink Wydaje mi sie jednak, ze gdyby padl Ogar i tak by odpalil i tak. Silniki 223 maja to do siebie, ze odpalaja zawsze lecz nigdy nie chca jechac lub chocby dluzej pochodzic niz ok. 5 sek. Wskazuje mi to jednak na zle ustawiony zaplon, ale wymiania kondensatora nie zaszkodzi. Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin