Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Przerywa i strzela

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mrozilla
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:33, 26 Sty 2008    Temat postu: Przerywa i strzela

Witam
mam taki problem w mojej jawce Razz
otóż odpala praktycznie po przepchaniu od pół do metra czyli bardzo dobrze (nie pale na kopniak bo "skończył się" półksiężyc i nie chce mi sie narazie silnika rozpoławiać aby go wymienić. Ale jak jadę na światłach to strasznie coś przerywa i jak na luzie (lub sprzęgle) dam obroty na maxa to raz wchodzi na obroty zaraz spada i czasami coś strzeli, a jak jadę bez świateł to jak jadę na maxa to coś na chwile przyhamowuje i "puszcza" i tak cały czas ale nie przerywa tak jak na światłach. Więc jak zniwelować te problemy?
Pozdrawiam i czekam na jak najszybsza odpowiedź


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
misiek-jawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Cze 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 11:40, 26 Sty 2008    Temat postu:

Myślę że to może być przebicie w kablach jeżeli piszesz że tylko na światłach bo zapłon to chyba nie jest;/;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kameleon_xD
Gość






PostWysłany: Sob 11:47, 26 Sty 2008    Temat postu:

ustaw zapłon bo masz rozregulowany
Powrót do góry
mrozilla
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 12:20, 26 Sty 2008    Temat postu:

Hmmm więc dwie sprzeczne odpowiedzi. co zrobić?
no w sumie nie wiem czy to zapłon skoro bez świateł tylko na maxa przyhamowuje i puszcza a pali praktyczne od razu.
wiec co z tym hamowaniem na maxa i może jakieś odpowiedz nie sprzeczne ze sobą bo nie wiem co zrobić Smile
dziękuje za zainteresowanie tematem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kameleon_xD
Gość






PostWysłany: Sob 13:04, 26 Sty 2008    Temat postu:

wyregulowanie zapłonu cię nie zbawi ani nie zaszkodzi ale to jest albo zapłon labo gaźnik ale stawiam na to 1
Powrót do góry
mrozilla
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 08 Lip 2006
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:05, 26 Sty 2008    Temat postu:

tylko ze jest mały problem bo mi nie za bardzo nie wychodzi regulacja zapłonu wiec skoro jeździ... (ustawiałem kiedyś co do setnej milimetra zgodnie z instrukcją i wogole iskra zniknęła wiec nie wiem...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kameleon_xD
Gość






PostWysłany: Sob 13:27, 26 Sty 2008    Temat postu:

napisz na gg to ci wytłumaczę gg 10015138
Powrót do góry
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Sob 15:52, 26 Sty 2008    Temat postu:

Poszukiwania zaczynasz od kabli. Szczegolnie sprawdz konektory przy obu cewkach, pozniej wykrec kabel WN i sprawdz czy koncowki nie sa upalone (BARDZO czesty przypadek). Sprawe swiec pomijam. Dobrze tez sprawdzic czy magneto nie jest zaolejone, a takze mase na cewce butelkowej (WAZNE)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Adikowski
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 56
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Sob 16:06, 26 Sty 2008    Temat postu:

Podłacz najpier na krótko(kabel z silniki do cewki butelkowej) a drugi kabel z cewki butelkowej do masy i jak bedze dobrze ro szukaj przyczyny w instalacji. A na jaki kolor okopca ci swiece?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1499
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Sob 16:14, 26 Sty 2008    Temat postu:

kondensator może masz do wymiany albo na Twoim miejscu wymieniłbym cewkę zapłonową i świetlne Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
misiek-jawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Cze 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 21:17, 26 Sty 2008    Temat postu:

Ja jednak stawiam na te kable. Bo to się dzieje tylko wtedy jak jedzie na światłach!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motórzysta
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 19 Lip 2007
Posty: 2506
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Brodnica

PostWysłany: Sob 21:29, 26 Sty 2008    Temat postu:

No to zobacz czy łącza wszystkie w stacyjce Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin