Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Nagły brak iskry podczas jazdy.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alan890
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miłakowo

PostWysłany: Czw 18:23, 19 Sie 2010    Temat postu: Nagły brak iskry podczas jazdy.

Dzisiaj wymieniłem kabel od fajki a samą fajkę zostawiłem. Wymieniłem dlatego że wcześniej poprostu w tajemniczych oklolicznościach iskra zniknęła. Ogólnie to dość często zdaża mi się wymiana kabla lub fajki. Pech???? Pojechałem sobie po obiedzie do babci i Ogar stał na podwórku i zaczął padać deszcz. Ogar doś długo na nim stał. Wróciłem do domu i teraz niedawno przejechałem się znowu ale teraz wystąpiło dziwne zjawisko. Podczas jazdy iskra poprostu znika. Tak o sobie ale Ogar się zatrzymuje wrzucam luz i pale znowu. O dziwo maszyna pali od pierwszego jak by nigdy nic. Jadę dalej i znowu i znowu. Wkońcu dojechałem na miejsce więc zawracam ale teraz wyłączyłem światła. Faktem jest że droga powrotna była z górki i 1/5 przejechałem na zgaszonym silniku lub odpuszczając gaz ale Ogar ani razu nie odmówił poszłuszeństwa. Co jest nie tak?? No i kończą mi się kable i fajki.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Alan890 dnia Czw 18:24, 19 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Czw 19:39, 19 Sie 2010    Temat postu:

Może podczas jazdy przez wstrząsy coś się odłącza? Ja bym sprawdził wszystkie kabelki, bo w końcu może być tak że stanie i nie odpali.
Powrót do góry
jawek 50
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 491
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 25 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Poddębice

PostWysłany: Czw 20:44, 19 Sie 2010    Temat postu:

Sprawdź czy nie masz wody w iskrowniku, czy platynki nie są zamoczone.


P.S Nie wiem jak u was ale mam założone wszystkie uszczelki od magneta i cały czas mam pełno wody w iskrowniku Confused Co może być nie tak??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alan890
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miłakowo

PostWysłany: Pią 10:11, 20 Sie 2010    Temat postu:

Już wszystko OK. Prawdopodobnie było gdzieś trochę wody która już wyparowała. Już nie mam takiego problemu.
JAWEK50 spróbuj jeszcze sylikonem odpornym na ciepło uszczelnić.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin