Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Brak iskry w Mustangu.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rafitychy
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy

PostWysłany: Czw 12:23, 26 Sie 2010    Temat postu: Brak iskry w Mustangu.

Witam wszystkich mam problem z iskrą wiem że było dużo takich tematów ale u mnie jest inaczej. MIanowicie składałem jawe po remoncie i zapaliła fajnie na następny dzień chciałem odpalić i nie ma iskry grzebałem przy tym 2 godz i doszedłem do ładu miałem żlepodłacona elektryke przy cewce wys. napięcia. Poskłądałem reszte podzespołow bak siedzenie i ide się przejechać i wszystko ok. za 2 godz znowu chciałem odpalić i nic iskry nie ma kompletnie raz wyskoczy mignie i znowu nie ma co może być. Sprawdzałem 4 cewki wys. napięcia z przewodami i fajnie prądu nie ma. Cewka zapłonowa wymieniana 2 razy i dalej nic zapłon ustawiany z 10 razy i też to nic nie dało masa jest . Prosze o pomoc bo w tym momencie moja nie wielka wiedza na temat elekryki jawy się kończy. Może ktoś miał podobny problem. Prosze o pomoc za celną poradę dam pochwałe . Z góry dziękuje . Pozdr. Rafał.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szakal1990
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:08, 26 Sie 2010    Temat postu:

Miałem dokładnie taki sam problem, odpaliłem chodzi aż nagle zgasła. Zobacz czy magneto się delikatnie cewek nie dotyka. Trudno jest zobaczyć jeżeli powierzchnia styku jest milimetrowa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafitychy
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy

PostWysłany: Czw 17:40, 26 Sie 2010    Temat postu:

Już odsunąłem delikatnie i nie trze .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
klucha408
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: krotoszyn

PostWysłany: Czw 19:05, 26 Sie 2010    Temat postu:

A wiesz ze jest mozliwośc ze wirnik się rozmagnesował!!!!!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafitychy
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy

PostWysłany: Czw 20:09, 26 Sie 2010    Temat postu:

magneto też wymieniłem razem z krzywką .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
janusz1122
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/5

PostWysłany: Czw 20:27, 26 Sie 2010    Temat postu:

rozkręć iskrownik i go przeczyść dość dokładnie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rafitychy
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 93
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tychy

PostWysłany: Pią 6:49, 27 Sie 2010    Temat postu:

dobra dam znać jak coś się zmieni i dziękuje za podpowiedzi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Elektryka Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin