Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
zimny - super , rozgrany muli

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Triple H
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:32, 19 Sie 2009    Temat postu: zimny - super , rozgrany muli

Witam wszystkich.

Co to może być? Wychodze rano do motorku, odpalam z 1 kopa, przejade sie kawałek (kilka kilometrów) , jak się silnik rozgrzeje to jak przekrece manetke gazu czasami nawet do oporu to nie łapie obrotów od razu tylko po kilku sekundach dopiero . Mam też problem z odpaleniem na rozgrzanym silniku. Jeżdrze na świecy kolegi iskrze F80 , gaźnik niedawno czyściem , obroty ustawione zapłon też. Zębatka 12z. Jeszcze dodam,że jak sie rozgrzeje to nie trzyma wolnych obrotów tylko trzeba trzymać gaz na 1/3 manetki.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Triple H dnia Śro 11:39, 19 Sie 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Śro 13:15, 19 Sie 2009    Temat postu:

Z tym odpalanim to tak jest, jak silnik jest rozgrzany to nie chce zapalić ale na pych idzie i to zawsze. Próbowałeś na pych? A świece najlepsze (moim zdaniem) to iskra F75S SUPER i jeszcze BOSCH SUPER W 8 AC. Zajżyj do dysz tak na wszelki wypadek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Triple H
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 25 Cze 2009
Posty: 29
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 13:23, 19 Sie 2009    Temat postu:

dysze ok przedmuchuje je jak wyjeżdżam , macie jeszcze coś innego może puchnięcie tłoka? przeczytałem to gdzieś w internecie i objawy byly podobne do moich

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Śro 13:48, 19 Sie 2009    Temat postu:

Jak ci tłok puchnie to bez odpalania wrzóć dwójkę i popchnij no do przodu a później do tyłu. ale tak żeby nie zapaliła ( przekręć stacyjkę albo wyjmij falkę ) To jest dobra metoda na tłok. jak nie to, to narazie nie moge pomóc muszę pomyśleć bo naprawde nie wiem co może być. wpisz sobie w wyszukiwarkę na tym forum, może ktoś już miał taki problem.

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
enedueriketake
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 178
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Śro 17:54, 19 Sie 2009    Temat postu:

Mam tak samo. To raczej nie puchnący tłok. Wyjmij świece i zobacz jakiego jest koloru. Jak czarna to opóżniony zapłon.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jakubas101
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 778
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 2/5
Skąd: Okolice Grudziądza

PostWysłany: Czw 8:10, 20 Sie 2009    Temat postu:

I jak mił już ktoś taki problem? Wolę zapytać się tutaj niż samemu się upewniać Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
magi92
Nowy
Nowy



Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pińczów

PostWysłany: Pią 11:52, 21 Sie 2009    Temat postu:

kondensator do wymiany

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mrcrow
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 10:21, 22 Sie 2009    Temat postu:

zapłon moze byc zle ustawiony zwieksze przerwe na zapłonie tak minimalnie i moze bedzie lepiej jak nie to zmniejsz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
robertfilipiak1234
Nowy
Nowy



Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:48, 22 Sie 2009    Temat postu:

Ja też tak mam w swoim motorze, mi się wydaje że ten typ już tak ma Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin