Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
wał cięzko chodzi

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skrobi2
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 21:46, 16 Lip 2010    Temat postu: wał cięzko chodzi

Witam dziś złozyłem silnik i wszystko niby ok ale jak kręce wałem to chodził cięzko i to jest tak że chodzi lekko i w pewnym momencie obrotu cięzko i znowu lekko i tak ciągle w tym samym obrocie cięzko o co chodzi ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Pią 22:59, 16 Lip 2010    Temat postu:

A cylinder masz już założony? Wymieniałeś łożyska na wale? Jeśli nie, no to albo łożyska, albo jakieś "ciało obce" wdarło się miedzy karter, a wał. pozdro.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Sob 6:04, 17 Lip 2010    Temat postu:

wlej zakrętke oleju do wału i kręc nim bo jak łuzyska nowe to musi cięzko chodzic najilepiej złuz do konca i odpal i wszystko sie naprawi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Sob 6:54, 17 Lip 2010    Temat postu:

A jeśli masz już założone magneto i stojan (ten z platynkami i kondensatorem i cewkami ) to jest taka opcja że moze obcierac magneto o niego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skrobi2
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 9:36, 17 Lip 2010    Temat postu:

właśnie o to chodzi że na nie zakładałem cylka ani magneta i łożyska nie są nowe

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mikioza
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 407
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gomunice

PostWysłany: Sob 12:28, 17 Lip 2010    Temat postu:

no to pozostaje ci to że wał krzywy jest ! nawet nowe wały mogą mieć wade fabryczna i mogą być krzywe .

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slawosz_121
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 146
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Sob 13:21, 17 Lip 2010    Temat postu:

Załóż nowe łożyska na wale pewnie sie zastaly ja miale mpodobnie wal sie wcale nie krecilł musiałem rozpławic silnik a jak go otworzylem to łozyzka byly do dupy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mesaj
Nowy
Nowy



Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 22:16, 17 Lip 2010    Temat postu:

Albo wał jest zatarty. Miałem taki problem identyczny jak twój, że kręcił się dobrze, w pewnym momencie stawał i bardzo ciężko było nim ruszyć. Wyciągnij wał z łożysk, sprawdź korbowód na wale czy kręci się dobrze jak nim ruszasz ręką jak będzie się zacinał to się zatarł, a jak nie to zmień łożyska.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Buczko
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 326
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Krapkowice

PostWysłany: Sob 23:54, 17 Lip 2010    Temat postu:

Najlepiej rozłóż i złóż jeszcze raz. Wał się zresetuje i będzie działał. A tak na serio to złóż to jeszcze raz bo może po prostu jakiś syf się dostał.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Nie 6:11, 18 Lip 2010    Temat postu:

jak bysie zatarł wał to wcale by sie niekręcił w pewnym momencie cięzej chodzi poprostu syf sie dostał do łuzyska podporowego wału ja bym proponowal wlej zakrętke oleju i złuz do konca i odpal i wszystko sie rozsmaruje i zacznie chodzic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
edek18
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: Nie 9:30, 18 Lip 2010    Temat postu:

zrub tak jak muwi kolega kamil123345121 poskładaj i odpal go

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
plusminus
Moderator
Moderator



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 2330
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 102 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Nie 11:46, 18 Lip 2010    Temat postu:

Gratuluję pomysłu, jeśli wpadł tam jakiś syf, no to po odpaleniu silnika zostanie on podany do cylindra i moze być nieciekawie, doradzajcie tak dalej..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamil12345121
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: kozienice

PostWysłany: Nie 16:11, 18 Lip 2010    Temat postu:

przecierz nic sie nie stanie jak tam delikatny syf wpadł chuba jakis piach wpadł to wes go pod kompresor i wydmuchaj ten syf

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin