Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
tylny hamulec

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Szymonjawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tykocin

PostWysłany: Śro 22:28, 07 Sie 2013    Temat postu: tylny hamulec

Witam.
Zuzyła mi sie linka tylnego hamulca w mojej jawie pancerce i dawno temu wyjąłem żeby kupić nową. Niedawno kupiłem nową i zapomniałem jak tę linkę sie montowało. Założyłem ją i linka wogóle nie rusza się z miejsca. Pomożecie mi wytłumaczyć jak powinno to być podłączone? Zdjęcia: http://img7.imageshack.us/img7/9859/1ksu.jpg http://img856.imageshack.us/img856/9830/9ua3.jpg http://img14.imageshack.us/img14/1222/zln6.jpg http://img838.imageshack.us/img838/7067/7964.jpg


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nowicjusz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 772
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Czw 7:16, 08 Sie 2013    Temat postu:

Przede wszystkim linka musi się zaprzeć pancerzem o coś z obu stron, inaczej nie ma sensu jej zakładać. Druga sprawa że dzisiejsze linki często mają inne długości (dosłownie o kilka cm a to już wystarczy by był problem). I zdjęcia dałeś lipne (mało widać i są bardzo rozmazane).
http://chomikuj.pl/slawosz_121/!!!Jawa+50+typ+20+katalog+cz*c4*99*c5*9bci!!!/26-27,2973587577.jpg
Tutaj masz jak założyć linkę o dźwignię hamulca.
A linką na bębnie blokujesz/zapierasz o taki uchwyt
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0c7ec55f6d32f6ed.html][IMG]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Nowicjusz dnia Czw 7:28, 08 Sie 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szymonjawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tykocin

PostWysłany: Czw 7:26, 08 Sie 2013    Temat postu:

Sory za jakość zdjęć byly robione telefonem, i w lince nie bylo chyba nigdy drugiego pancerza

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nowicjusz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 772
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Czw 7:29, 08 Sie 2013    Temat postu:

Ale to chodzi o ten w którym linka się porusza! Inaczej linka tylko się "wygnie" i nie będzie ciągnąć dźwigni.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szymonjawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tykocin

PostWysłany: Czw 8:25, 08 Sie 2013    Temat postu:

strasznie nie wyrazne dales te zdjecie z dzwignia hamulca nie wiem co tam jest obok pancerza linki.i Nie mow o pancerza jak mi linka nie naciaga bebna tam jak przechodzi przez dziurke w nozce i pociagne reka to tylko w lewa strone sie rusza a w prawo naciagnie i nie naciaga tego bebna ocb?

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Szymonjawa dnia Czw 8:31, 08 Sie 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nowicjusz
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 772
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Toruń

PostWysłany: Czw 11:45, 08 Sie 2013    Temat postu:

Przy dźwigni hamulca (chodzi mi o nożną) masz chyba wszystko dobrze (chyba bo słabo widać).
Problem jest ewidentnie przy bębnie.
Masz z tyłu mieć tak jak na tej fotce:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf74b2d1542fbb.html
a tu masz opisane (ogólnie linka ta nie wiem od czego jest) co jak się tam nazywa:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c5d1669f3d516cc.html


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Nowicjusz dnia Czw 11:49, 08 Sie 2013, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szymonjawa
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 224
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Tykocin

PostWysłany: Czw 16:57, 08 Sie 2013    Temat postu:

Problem zniknął. Rzeczywiście problem byl przy bebnie nie zalozylem na te cos co zaznaczylem na pierwszym zdjeciu w czerwony kółko teraz hamulec dziala na dotyk. Dziekuje i pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin