Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Szarpie i zwalnia

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Nie 11:48, 07 Cze 2009    Temat postu: Szarpie i zwalnia

Witam ten problem objawił się właśnie wczoraj Sad Otóż jade sobie, wszystko ładnie i pięknie, aż tu nagle tak po 30 km. coś się dzieje Sad

Jadąc na trójce i dwójce po spuszczeniu manetki gazu moja Jawka zaczęła szarpać i zwalniać. ( Tak jakby się ABS włączał w samochodzie ).

No dobra pojechałem do domu bo myślałem, że to przez nagrzany silnik i dałem jej odpocząć przez jakieś 2 godziny. Po 2 godzinach wsiadłem, ładnie odpaliła z kopa no to ruszam. Po przejechaniu jakichś 500 metrów znowu to samo Sad I potem jak wrzucam na jedynke to na samym sprzęgle jak trzymam na biegu ( np: jak się przygotowuje do startu ) to bez gazu mi gaśnie Sad

HELP A i dodam, że w Jawce nic nie wymieniałem tylko jeżdżę od roku tak jak ją kupiłem i nie wiem co z nią w niej wymieniał czy naprawiał poprzedni właściciel .


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez LoKo994 dnia Nie 11:51, 07 Cze 2009, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Nie 12:36, 07 Cze 2009    Temat postu:

Za dużo benzyny dostaje moim zdaniem...Lub za mało powietrza,spróbuj się przejechać bez filtra powietrza i powiedz jak jest wtedy.
Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krzysiek025
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 25 Lis 2008
Posty: 714
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Dobrydział

PostWysłany: Nie 12:48, 07 Cze 2009    Temat postu:

po pierwsze naciągnij dobrze sprzęgło po drugie sprawdź czy ci się zębatka w silniku nie odkręciła też tak raz miałem Pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Nie 13:02, 07 Cze 2009    Temat postu:

Benzyny dostaje idealnie, a mało powietrza nie dostaje bo mam stożkowy filtr i ciągnie powietrze b. mocno Razz A co do naciągnięcia sprzęgła to napewno nie będzie to ! ! ! Bo 3 tygodnie temu kupiłem nową linke i wyregulowałem całe sprzęgło Sad Moge sprawdzić jeszcze tą zębatke, bo teraz właśnie wruciłem z jazdy i na luzie ładnie pracował silnik a jak dodałem gazu to zgasł Sad Dziwne, no i znowu było to samo Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mariusz3k15
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie 15:53, 07 Cze 2009    Temat postu:

jeśli nie pomogą wyżej w/w porady to wyczysc dokladnie gaznik, u mnie bylo podobnie to czyszczenie gaznika pomoglo ;] pozdro

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Nie 15:58, 07 Cze 2009    Temat postu:

OK sprubuje go przeczyścić, ale to już jutro bo dzisiaj pada, a jawe mam w garażu Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
qziok
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 257
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chęciny

PostWysłany: Nie 16:14, 07 Cze 2009    Temat postu:

Ja tak miałem jak zapchał mi się kranik, po przeczyszczeniu szła lepiej niż jak ją kupiłem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Nie 16:15, 07 Cze 2009    Temat postu:

Kranik ja mam nowy razem z wężykiem. A w wężyku zawsze mam pełno paliwa bo mam teraz 7 l. w baku Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
RaceKing1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mirsk/Gryfów Śląski

PostWysłany: Nie 19:27, 07 Cze 2009    Temat postu:

Hmm...Jak dodałeś gazu t gaśnie?Coś z benzyną i powietrzem będzie moim zdaniem...Zobacz jaka świeca jest wtedy,być może ją zalewa zbyt dużą ilością paliwa i gaśnie lub za mało dostaje benzyny benzyny na wyższych obrotach.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 13:44, 09 Cze 2009    Temat postu:

Ja bym najpierw przelecial elektryke, czy swieca ma zawsze iskre, wymienil kondensator i ustawil zaplon. Potem wyczyscilbym gaznik i wyregulowal, ale to tylko to co ja bym zrobil Wink Pozdro

Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
LoKo994
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 1080
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Oborniki WLKP

PostWysłany: Wto 14:09, 09 Cze 2009    Temat postu:

Heh to była wina świecy ( stara była ). Wymieniłem ją na świece BOSCHA i chasa jak nowa. Przeczyściłem też przy okazji gaźnik Razz Dzięki
Pzdr


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pks100
Moderator
Moderator



Dołączył: 24 Cze 2007
Posty: 2616
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 127 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z Rudy Slaskiej

PostWysłany: Wto 20:37, 09 Cze 2009    Temat postu:

Czyli do zamkniecia Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin