Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Sprzęgło cholernie ciągnie jak się zagrzeje silnik .....

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Sob 0:16, 27 Sie 2011    Temat postu: Sprzęgło cholernie ciągnie jak się zagrzeje silnik .....

Witam, otóż problem mam ;d
Robiłem remont silnika, zmieniłem tarcze sprzęgłowe, popychacz sprzęgła (na taki ze sklepu, nie jakiś kawałek druta z garażu) oraz linke
Nastąpił pewien problem, otóż, jak wyprowadze jawke, odpale ją, chodzi elegancko, sprzęgło super, i tak się przejade 2-3 km, a potem poprostu tak ciągnie, że gaśnie mi na wolnych obrotach jak wezme na sprzęgło, wiecie w czym może być problem? Z góry dziękuje



PS. Sprzęgło było ustawiane na zagrzanym silniku, powinno być elegancko


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mati_pl xD
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 161
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: WLPK

PostWysłany: Sob 8:31, 27 Sie 2011    Temat postu:

Być może na tym oleju który wlałeś do skrzyni puchną ci te tarcze lub się sklejają.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
moskit122
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 18 Wrz 2010
Posty: 2689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 120 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: [Wlkp.] Poznań/Kobylin

PostWysłany: Sob 11:46, 27 Sie 2011    Temat postu:

jaki jest olej, teraz? kolor i konsystencja

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mucu
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 20 Sie 2011
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: krepa/koszalin

PostWysłany: Sob 12:58, 27 Sie 2011    Temat postu:

lub za mocno naciągnołes sprzegło

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dzwonek
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 100
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:51, 27 Sie 2011    Temat postu:

albo jakiej lipne tarcze ktore puchna jak sie troche zagrzeja

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bazalt
Moderator
Moderator



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2157
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 64 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Sob 19:12, 27 Sie 2011    Temat postu:

po zmianie tarcz dałeś nowy olej? ile przejechałeś?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Damian953
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 7:26, 28 Sie 2011    Temat postu:

Ja też kiedys tak mialem. Winne byly puchnace tarcze.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oscillococcinnum
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 17 Lip 2010
Posty: 74
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świdnik

PostWysłany: Pon 9:05, 05 Wrz 2011    Temat postu:

po wymianie dałem całkiem nowy orlenowski lux-10, po remoncie jestem jakieś.... 50-70km ( ta licznik nie działa) i z początku nie było tego problemu, narazie nie jeżdże w ogóle, bo silnik sie ciepły zrobi i sprzęgła całkowicie brak... ;/ kurde a nowe tarcze to znowu bawienia sie tyle ze zmianą. Wymienie olej i dam znać, jakbyście mieli jakieś jeszcze sugestie to będe wdzięczny:) pozdrawiam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jawkowicz223
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 584
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: GLIWICE

PostWysłany: Pon 18:53, 05 Wrz 2011    Temat postu:

może sprubuj jadąc wciskać i puszczać sprzęgło moze to kwestia dotarcia miałem tak w ogarze 205 co prawda inne sprzęgło ale sprubuj Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin