Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Sprzeglo!!!!!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 17:32, 07 Paź 2006    Temat postu: Sprzeglo!!!!!

Z tego co przegladalem to nie bylo tu takiego problemu ale moze sie myle... moje sprzeglo strasznie ciezko chodzi czasami trzeba nawet dwoma rekoma je sciskac po godzinie jezdzenia lapy wysiadaja. moze cos poradzicie i dowiem sie co to moze byc i jak to zrobic:)
Powrót do góry
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Sob 19:05, 07 Paź 2006    Temat postu:

Sprawdź w jakim stanie jest linka. niektóre "włókna" mogły pęknąć i haczą o pancerz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Sob 19:09, 07 Paź 2006    Temat postu:

Linak jest wporzadku bo jest nowa
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Nie 9:34, 08 Paź 2006    Temat postu:

Ludzie i ludziska prosil bym o jka najszybsza odpowiedz poniewaz od poniedzialku zaczyna mi sie sajgon na uczelni a chcialem zrobic to dzis. Z gory dziekuje.
Powrót do góry
Gość







PostWysłany: Nie 10:48, 08 Paź 2006    Temat postu:

Przy tej rączce co naciskasz sprzęgło musisz ustrawić. Kilka razy pokręć tym naprężaczem od linki, az bedziesz miał w sam raz. (Gdybym wiedział jak to napisać, to bym wszystko ci opisał)
Powrót do góry
Piątal
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 600
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie 13:22, 08 Paź 2006    Temat postu:

możliwe też że pancerz jest w kiepskim stanie. Też tak miałem, parę dni później linka się zerwała, założyłem nową i jest OK Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Nie 18:57, 08 Paź 2006    Temat postu:

No dzis przy niej dlubalem troche i stwierdzam ze chyba cos jest nie tak z tym czyms przy silniku (przepraszam za nieprecyzyjne wyrazenia:)) a nie z linka. Odkrecilem dekiel i jak go zdejme to normalnie chodzi ten przesowak ale czasami nie odbija. poza tym linka moze chodzic ciezko bo jest nienasmarowana a nie bardzo da sie ja nasmarowac bo jest obudowana:) zastanawiam sie czy czegos tam nie brakuje bo jak zdjolem ten dekiel to jest tam tylko taki precik i to wszystko.
Powrót do góry
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Nie 20:20, 08 Paź 2006    Temat postu:

No z wałka zdawczego bedzie sterczał tylko popychacz sprzęgła. Sprawdź czy popychacz jest wsadzony we własciwej kolejności. Zdaje się że ma byc krótki pręt-kulka-długi pręt.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 7:30, 09 Paź 2006    Temat postu:

tam mi wystaje tylko dlugi i chyba raczej nic wiecej nie ma. A jak cos to gdzie dokupic cos takiego i ile to kosztuje?
Powrót do góry
mandos
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 30 Lip 2006
Posty: 1152
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 23 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pon 16:58, 09 Paź 2006    Temat postu:

Od strony zębatki zobaczysz tylko dłuki pręt. Kulka i krótki pręt są w środku (musiałbys zdjąć kosz sprzęgła zeby się do nich dostać). Ale kolejność masz chyba dobrą.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 17:31, 09 Paź 2006    Temat postu:

A czy ten pret to ma tak sobie luzno lezec?
Powrót do góry
macq
Emerytowany Moderator
Emerytowany Moderator



Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 3317
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 132 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Wto 5:12, 10 Paź 2006    Temat postu:

sprawdz czy ten pret nie jest zgiety. Każde niewielkie odchylenie spowoduje ciezkie chodzenie sprzegła. Tak luźno latać sobie nie powinien (przynajmniej u mnie nigdy tak nie było Razz)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Wto 15:56, 10 Paź 2006    Temat postu:

Co do luznosci to on sobie lezy w tej tulei a zgiety nie jest.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin