Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Słąbe światła POMOCY!

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
loko
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 20:06, 10 Sie 2009    Temat postu: Słąbe światła POMOCY!

Mam nowy aparat zapłonowy wraz z cewkami.. niestety moje światła nie wiele różnią się od tych w zapalniczce.. coś tam bździ.. nie można nawet tego nazwać postojówkami.. nowe żarówki.. przewody również..Sad HEEELP Idea

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojta1
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 254
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Chybie

PostWysłany: Pon 20:26, 10 Sie 2009    Temat postu:

A żarówki na 6 czy na 12volt
-spróbuj przybliżyć cewki do wirnika
-wirnik nie rozmagnesowany?
-kable gdzieś nie są luźne
-a jescze bym sprawdził czy gdzieś nie ma zwarcia
-cewki dobrze podłączone?


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wojta1 dnia Pon 20:32, 10 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
loko
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pon 22:41, 10 Sie 2009    Temat postu:

Zarówka 6v
-spróbuj przybliżyć cewki do wirnika = SĄ bardzo blisko
-wirnik nie rozmagnesowany? = w miarę ..
-kable gdzieś nie są luźne - nie nie sa.. ale sprawdze
-a jescze bym sprawdził czy gdzieś nie ma zwarcia = mam podejrzenie wlasnie o to
-cewki dobrze podłączone? = tak w 100%


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gacek017
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 279
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Andrychów

PostWysłany: Czw 11:37, 13 Sie 2009    Temat postu:

może masz gdzieś zawilgocone.Pozdr

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 9:48, 14 Sie 2009    Temat postu:

Ja bym stawiał na przebicie gdzieś na kablach...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
loko
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 10:53, 14 Sie 2009    Temat postu:

Po prostu wymienie wszystkie kable..

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
PLNY69
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 52
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 11:25, 14 Sie 2009    Temat postu:

Ja w swojej jawce założyłem całą nową instalację, łącznie ze stacyjką, światłami i lampkami informacyjnymi na desce rozdzielczej. Zamiast łączyć wszystko oby było zamontowałem jedną kostkę z bodajże 12 wyjściami, po podłączałem i wszystko mam na wyciągnięcie ręki, i nie muszę się martwić już o elektrykę tylko pamiętaj aby izolować zakończenia kabli i wsuwki. Najlepiej jest to zrobić około centymetrowymi wycinkami z koszulek od kabli większych od tego na jakim to mocujesz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
loko
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 83
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 15:12, 14 Sie 2009    Temat postu:

wiem o izolowaniu.. ale masz racje, musze wywalic instalacje i dac nowa.. no i stacyjke zrobic

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mac
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 20 Kwi 2009
Posty: 441
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 18:30, 14 Sie 2009    Temat postu:

Miałem słabe światła, spróbowałem wszystkiego, nowa instalacja, izolowanie iskrownika itd.
Dopiero gdy sprawdziłem żarówkę na transformatorze okazało się, że... raz świeci i gaśnie (!?) Poświeciła 10 sekund i na tyle samo zgasła. W Jawie się ledwo żarzyła. Dałem tylko nową żarówkę, działa...

A żarówka była nowa, tylko widocznie wadliwa.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin