Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Silnik traci moc

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mr_Busz
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:15, 04 Wrz 2010    Temat postu: Silnik traci moc

Witam!

Zrobiłem generalny remont silnika w mojej Jawie 50 Mustang
czyli wymieniłem:
- Gaźnik
- Tarcze sprzęgłowe
- Cylnider na 60ccm
- Pierścienie
- Tłok
- Łożyska
- Simeringi
a także odblokowałem ją. Problem polega na tym że strasznie szybko świece się psują
(przejadę niecałe 20km i zepsuta). W dodatku silnik nie wchodzi na obroty. Sad Jeżdżę na docieraniu.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mr_Busz dnia Sob 17:27, 04 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamilo081
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:16, 04 Wrz 2010    Temat postu:

ustaw zapłon, wyreguluj gaźnik i zobacz na którym rowku masz igliece

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_Busz
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:20, 04 Wrz 2010    Temat postu:

Zapłon jest ustawiony. I jakiś tydzień chodziła normalnie a potem wczoraj się zaczął problem.
Sad Gaźnika nie rozbierałem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
edek18
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 59
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 5/5
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: Sob 18:17, 04 Wrz 2010    Temat postu:

moze za durzo oleju lejesz i niepszepala i przesto swiece sie psują jeszcze w dodatku wolno jezdzisz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_Busz
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 18:30, 04 Wrz 2010    Temat postu:

1:40

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mr_Busz dnia Sob 19:26, 04 Wrz 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
xiang
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 347
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:19, 04 Wrz 2010    Temat postu:

Piszesz, że świece psują sie po ok. 20 km, po zepsuciu każdej z nich wkręcasz nową? Jeśli tak, to może po prostu ich nie wygrzewasz i to dlatego silnik nie chce się wkręcać na wyższe obroty ( za przyczyną słabej iskry). O wygrzewniu nowych świec jest w tutorialu: Świece, co jak i gdzie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr_Busz
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:29, 04 Wrz 2010    Temat postu:

faktycznie nie wygrzewam. Nigdy o tym nie słyszałem xD spróbuję tak zrobić. Odświeżam. To dalej nie to. Gdy mu dodoaje gazu to on ro bi muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i dopiero po chwili wchodzi na obroty (niezależnie od biegu)

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mr_Busz dnia Pon 14:33, 06 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin