Chcesz schudnąć przed Sylwestrem?
Kup Teraz a 30 dniową dietę otrzymasz za darmo!
Tylko 137 zł TRIZER + indywidualna dieta
Problemy z jawa
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Pią 17:51, 12 Lut 2010    Temat postu: Problemy z jawa

Byłem dzisiaj w garażu przełożyłem silnik z ogara (który działał ostatnio latem i został odstawiony ogar) do jawy, ściągnąłem wszystkie blokady.Iskra jest ciemno niebieska,zapłon ustawiony.Świeca gdy wykręcam jest mokra.Próbowałem świece trzymać nad ogniem i dopiero wtedy odpalać jawe (nic to nie dało).Ustawiając zapłon odkręciłem prawą pokrywe silnika i wypadły 2 wałki (mały i duży).Po złożeniu wszystkiego sprzęgło nie działa i jawa dalej nie odpala ;(. Co mam zrobić aby jawa odpalała i było sprzęgło?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Pią 18:01, 12 Lut 2010    Temat postu:

Co do sprzęgła to jeszcze powineś mieć kulke która wsadzasz po miedzy krótkim a długim popychaczem.
Mase wszystko dobrze podłączyłeś ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Pią 18:18, 12 Lut 2010    Temat postu:

tak, a kulke mam w kieszeni xD włożyć ją a potem wałek.Nie wpadnie nigdzie po drodze??A jednak zgubiłem tą kulkę ;/

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wojtekwrc dnia Pią 18:23, 12 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Pią 18:27, 12 Lut 2010    Temat postu:

to musisz zainwestować w nowy popychacz albo jakoś kulke ze strego łożyska wykombinować chyba ona ma 2 mm ale nie jestem do końca pewny ...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Pią 18:33, 12 Lut 2010    Temat postu:

a co zrobić aby odpaliła??

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Pią 18:44, 12 Lut 2010    Temat postu:

gażnik wyczyść, dysze jak masz możliwość sprawdź na innej świecy... posprawdzaj wszystkie kable od zapłonu moze gdzieś zle podłączyłeś czy jest jakiś przetarty ...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Pią 20:04, 12 Lut 2010    Temat postu:

wszystko to zrobiłem i nie odpaliła ;/ prosze pomóżcie.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wojtekwrc dnia Pią 20:56, 12 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Piotrek1818
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Kwi 2009
Posty: 1165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 27 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Olsztyn (okolice;Gryzliny)

PostWysłany: Sob 7:17, 13 Lut 2010    Temat postu:

Mój ogar odpala po 3 minutach kopania dopiero, nie wiem ile ty próbujesz go odpalić Smile. Dmuchnij w bak żeby paliwo doszło Very Happy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Sob 7:21, 13 Lut 2010    Temat postu:

kopałem, a paliwo dochodzi bo świeca jest mokra

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dudzio
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 378
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Zamosc

PostWysłany: Sob 10:57, 13 Lut 2010    Temat postu:

to na "pycha" próbuj przebiegnij się kawłek ;p

Editt: Spróbuj jeszcze wlać paliwo do cylindra i wtedy próbuj...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Dudzio dnia Sob 14:40, 13 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kry$tian
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamość

PostWysłany: Sob 14:38, 13 Lut 2010    Temat postu:

Spróbuj ją na kielicha odpalić. Jak odpali to masz problemy z gaźnikiem, a jak nie to Może z zapłonem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojtekwrc
Częsty bywalec
Częsty bywalec



Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wieruszów

PostWysłany: Sob 16:45, 13 Lut 2010    Temat postu:

Nie odpala gdy wleje paliwo do cylindra, a na pych nie mam gdzie spróbować ;/

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kry$tian
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 337
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zamość

PostWysłany: Sob 17:32, 13 Lut 2010    Temat postu:

Ale mże do cylindra zaduzo paliwa wlalęś wlęj gdzieś 4 ml strzykawka. Podgrzej cylinder np. opalarka. Jak tak swoja odpalalem jak byly duze mrozy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mateusz__LG
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 42
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk / Leźno

PostWysłany: Nie 11:48, 14 Lut 2010    Temat postu:

Moją muszę podgrzać opalarka by odpaliła , one chyba tak już mają w mrozy .

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawlo300
Wymiatacz
Wymiatacz



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 1224
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 49 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: SZABDA /BRODNICA

PostWysłany: Nie 14:47, 14 Lut 2010    Temat postu:

teraz to ją pewnie zalałeś a wykręć świece i podgrzej i wtedy spróbuj bez popychu pewnie nie zapali jeszcze jak mówisz że był przepalany latem to długi czas stał PZDR

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum JAWA 50 i OGAR 200 FORUM Strona Główna -> Usterki Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Bluetab template design by FF8Jake of FFD
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin